Reklama:

6 miesieczny jadlospis niemowlaka (2)

Forum: Karmienie niemowląt

gość
28-11-2012, 21:26:46

Witam, chciałabym sie dowiedziec czy wystarczajaco karmie swojego polrocznego synka?co powinnam wyeliminowac i w jakich ilosciach podawac mu posilki oraz w jakich ilosciach mam podawac mu mleko modyfikowane jesli wiem ze karmienie piersia mu nie wystarcza.
po obudzeniu 6-7 podaje mu piers
ok 9.30-10-150ml kaszki bananowej lub malinowej
12-13 obiadek 130g
16:00 deserek 130g
po 19 piers z jednej piersi(bo z drugiej wcale mleko nie leci)+150ml mleka modyfikowanego
oprocz tego 3 razy w ciagu dnia przystawiam go jednej piersi(wiem ze malo z niej leci)
synek wazy 8,065g (urodzil sie 4300g)
Podkresle ze synek czesto marudzi w dzien i nie wiem czy to spowodowane jest glodem (czasami jak podam mu mleko sztuczne pije bardzo szybko:)
Bardzo wdzieczna bylabym za odpowiedz i pozdrawiam serdecznie
Początkująca
03-12-2012, 17:11:39

Droga Mamo, synek ma prawidłową masę ciała. Jeśli przyrosty wagi są regularne, możemy założyć, że dotychczasowe karmienie maluszka odpowiada jego potrzebom. W podanym jadłospisie może Pani spróbować zwiększyć porcję obiadku - jesli maluch miałby ochotę zjeść więcej. Poza tym jeśli chłopczyk o 16.00 zjada tylko sam deserek w ilosci 130 g, może o godzinie 19.00 czuć się już bardzo głodny. Proszę zaobserwować, czy nie wskazane byłoby przyspieszenie kolejnego posiłku - chyba, że maluch wtedy drzemie. Poza tym proszę też zwrócić uwagę, czy pomiędzy 19.00 a 9.30 - karmienie piersią jest wystarczające? Mnie jest to trudno ocenić. Wspomina Pani, że maluch jest marudny w dzień, czy jeśli poda mu Pani posiłek np kaszke 150 g, przestaje po nim marudzić? Najlepsze wnioski, wyciągnie Pani na podstawie wlasnych obserwacji. Pozdrawiam
Pani Izabela Wójcik, specjalista Serwisu dla Rodziców firmy HiPP, od wielu lat swoją wiedzą i doświadczeniem wspiera młodych rodziców udzielając porad z zakresu żywienia niemowląt i małych dzieci. Prywatnie jest mamą dwóch dziewczynek. www.hipp.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: