Reklama:

alergia matki a karmienie piersią (3)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkująca
06-05-2005, 08:42:00

Jestem uczulona na pyłki traw. Czy karmiąc piersią mogę przyjmowac leki zmiejszające objawy alergii, typu Zyrtec, Claritine?
gość
25-04-2014, 21:27:28

deborah 2005-05-06 10:42:00 Jestem uczulona na pyłki traw. Czy karmiąc piersią mogę przyjmowac leki zmiejszające objawy alergii, typu Zyrtec, Claritine?
Początkująca
30-04-2014, 17:08:00

Z ulotki Zyrtec wynika,ze matka nie moze go stosować podczas karmienia piersia gdyż zawiera, cetyrezynę która przenika do mleka,radziła bym sie zgłosic do alergologa w celu dobrania odpowiednich leków,z tego co wiem delortan mozna brac na alergiie ,ale ten lek jest na recepte

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Plamica Honeha
Jestem osobą starszą mam plamice od wielu lat,mam coraz częstsze wyprysku kto może mi pomóc. Nogi są całe czerwone, występują prawie codziennie i bolą.
gość
Wyniki IgA oraz inne
Witam. W czwartek kolejna dawka szczepionki 6w1. Chciałam przed nią wykonać wyniki. Mały ma 10 i pół miesiąca oraz od listopada katar raz większy raz mniejszy. Wyszło podwyższone IgA 0.22 g/l. Norma 0.00-0.14. Do tego z morfologii nieznacznie podwyższone erytrocyty, hemoglobina i hematokryt oraz nieznacznie poniżej normy MCH, neutrofile. Z rozmazu krwi: gran. legmentowane 14 (norma 17-60), Limfocyty 82 (norma 20-70. Bardzo proszę o interpretację wyników.
inhalacje
Czy stosujecie inhalacje przy leczeniu infekcji u swoich dzieci? Słyszałam, że bardzo pomagają nawet przy leczeniu zwykłego kataru? Nie mam na razie inhalatora i zastanawiam się czy warto kupić.
gość
Pasożyty
Witam mam do państwa pytanie gdyż pojawiła się u jednego domownika glista ludzka cała rodzina dostała przepisany zentel oprócz 4 letniego dziecka które najpierw musi zrobić badania kału i moje pytanie brzmi czy jest sens brania leku szybciej niż dziecko czy trzeba jeszcze poczekać aż będą wyniki badań i wtedy dopiero wszyscy mają wziasc zentel czy nie ma do rzeczy różnica 7 dni ?
Reklama: