Reklama:

Alergia objawy (2)

Forum: Alergie u dzieci

gość
21-12-2016, 12:49:01

Witam.jestem mama 3 miesięcznego synka.prosze mi powiedziec jak objawia się alergia pokarmowa u dziecka?czy musi wystąpić wysypka?czy jeśli do tej pory nie ma u syna żadnych objawów to mogę być spokojna?mojemu synkowi jedynie przelewa się i burczy w brzuszku.pediatra twierdzi ze to połykanie powietrze bo ma znaczną wiotkosc krtani.Z góry dziekuje za odpowiedź.
gość
21-12-2016, 18:18:29

Witam,
Objawy alergii pokarmowej są zróżnicowane. Dolegliwości najczęściej dotyczą skóry (wysypka, szorstka skóra) lub przewodu pokarmowego (biegunka, wymioty, ból brzucha), ale mogą również obejmować układ oddechowy (duszności, kaszel, katar). Objawy mogą pojawiać się w różnym czasie od spożycia alergenu: ostre reakcje alergiczne objawiają się krótko po zjedzeniu pokarmu- najczęściej kilka minut do 2 godzin, natomiast opóźnione mogą wystąpić dopiero po kilku godzinach lub dniach.
Alergia pokarmowa może wystąpić w każdym wieku, zwykle jednak wykrywana jest u najmłodszych. Często przechodzi wraz z wiekiem.
W razie wątpliwości zachęcam do skorzystania z usługi eMedi24 oferowanej przez Medipark. http://www.medipark.pl/oferta/emedi24/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: