Reklama:

Amfa a krwotoki z nosa (6)

Forum: Przypadki pediatryczne

Początkująca
09-09-2007, 17:33:00

3 razy w tygodniu, regularnie wciągam amfe. Dlatego mam pytanie: czy może byc to przyczyną wzasadzie codziennych krwotoków z nosa???? Z góry dzieki za odpowiedź.
Początkująca
09-09-2007, 17:35:00

Dodam, że mam 15 lat.
Początkująca
09-09-2007, 17:45:00

Powiem szczerze: jestem w szoku, ze taka młoda dziewczyna niszczy sobie życie wciągając amfetamine, czyli stopniowo popadając w narkomanie.
Krwotoki z nosa: tak, to przyczyna zażywania amfetaminy. Wypadają płytki krwi.
Powinnaś zgłosic się do pediatry, który skieruje cię do psychiatry lub poradni psychologiczno-pedagogicznej, gdyż to trzeba koniecznie leczyc
Forumowicz
10-09-2007, 09:56:00

Witam!

Amfetamina oprócz uszkodzenia śluzówki nosa i małopłytkowości podnosi też skokowo ciśnienie krwi. Wszystkie te elementy sprzyjają krwawieniom z nosa, aczkolwiek rzeczywiście jest to stosunkowo najmniejszy problem jeśli chodzi o osobę uzależnioną od niebezpiecznego narkotyku. [addsig]
Pozdrawiam! <br>Jarosław Kwiecień <br>Śląskie Centrum Pediatrii w Zabrzu
gość
11-05-2018, 17:41:46

<a href=http://bukmacherzy-lokalni.pl>zaklady bukmacherskie w polsce</a>
gość
22-09-2021, 13:36:13

Dlaczego jak zażywam amfetaminę w prawą dziurkę nosa to krew leci mi z lewej dziurki

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Kizna
Synek 8 miesięcy od urodzenia bardzo wymagający, płaczliwy , mało śpi, ruchliwy pełza bardzo szybko, wstaje już sam ale nie siedzi w związku z czym lekarz pediatra zalecił badania krwi między innymi Kinazę CRP. Morfologia tarczyca i inne w normie oprócz kinazy raz 180 później 270 podczas badania bardzo się prężył i napinał, (krew pobrana dopiero za 2 razem) ale nie aż tak żeby były takie wyniki 😒 Jesteśmy w kontakcie z pediatrą i czekamy na inf ale może ktoś z Was miał taki przypadek? Syn od urodzenia pod kontrolą fizjo ze względu na wzmożone napięcie mięśniowe, dwa dni temu fizjo/osteopata powiedział że wszystko ok i nie widzi niczego co mogłoby niepokoić. Bardzo proszę od odp
gość
Przedwczesne dojrzewanie
Moja córka dostała miesiączkę w wieku 10 lat i 9 miesięcy. Wzrost obecnie 143 cm. Jesteśmy pod opieką endokrynologa ze względu na przedwczesne dojrzewanie płciowe. Wiek kostny przyspieszony o 2 lata. Pani doktor nie chciała hamować dojrzewania pomimo słabego wzrastania, liczyła , że córka urośnie i miesiączka nie nadejdzie tak szybko. Boje się że nie urośnie już więcej. Czy ktoś miał taki przypadek?
gość
Stękanie wudechowe podczas snu.
Witam. Syn podczas snu stęka przy wydechu tak jagby nie mógł wypuścić powietrza. W tym czasie cały czas sie przewraca z boku na bok.
gość
Zgrubienie na piersi u 12 latki
Witam, u mojej 12 letniej Córki zauważyłam na lewej piersi zgrubienie, Córka mówi że przy dotyku ją boli. Dodam że jeszcze nie zaczęła dojrzewać piersi jej nie rosną.Jedna miers ma zupełnie płaska a w drugiej widoczne jest to zgrubienie. Chciałam się poradzić bo trochę mnie to niepokoi. Możliwe że właśnie zaczynają jej rosnąć piersi. Ale Myślę żeby udać się do pediatry. Będę wdzięczna że wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam
Reklama: