Kochane, piszcie swoje dotychczasowe doświadczenia, o tym jak przebiega Wasza ciąża, jak się czujecie, jak przygotowujecie się do porodu ?
Gość 2014-08-01 13:51:28
mam 35 lat. Ciąża to jedno z moich najgorszych życiowych doświadczeń- pewnie jeszcze gorszy będzie poród i powrót do normalności po tym piekle. Po poprzedniej ciąży pozamacicznej, zakończonej operacją i wycięciem jajowodu mam okropne zrosty i endometriozę. Po takich doświadczeniach nie miałam ochoty na zajście w ciążę i w zasadzie przez 7 lat mimo nie stosowania żadnej antykoncepcji w ciążę nie zaszłam, co mnie bardzo cieszyło. Nie miałam nigdy parcia na macierzyństwo i nie popadałam w chorobliwą obsesję konieczności zajścia w ciążę za wszelką cenę- nie warto! nawet jeśli jakakolwiek kobieta uważa inaczej- ja wiem, że nie warto!
Ostatecznie w styczniu okazało się, że spodziewam sie dziecka. Ani jeden dzień się bez bólu nie obszedł. Najpierw bolał mnie jajowód, potem cały bok, potem doszedł ból zrostów przy rosnącym brzuchu- do dziś nie przeszło a już jest sierpień dodatkowymi "atrakcjami" są codzienne wymioty od pierwszego dnia do 5 miesiąca rano, od 3 do 7 miesiąca rano i wieczorem(znaczy od 20 do 2 w nocy), a teraz "tylko" w nocy plus stały refluks i zgagi. Dodatkowo puchną mi nogi i mam zespół cieśni obu nadgarstków do tego stopnia, że nie jestem w stanie sama zrobić sobie jeść, utrzymać szklanki z napojem, nie mówię o podpisaniu się, bo szans na to nie mam!
Jeśli macia tyle lat co ja- odradzam! przemyślcie milion razy decyzję o ciąży i sie w to bagno nie pchajcie dobrowolnie!
Po upływie odpowiedniego czasu po porodzie zadbam o ty, żeby już nigdy w ciążę nie zajść!
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.