Reklama:

AZS a ZWYKŁA ALERGIA (6)

Forum: Pielęgnacja i rozwój dziecka

gość
08-02-2016, 07:59:20

Witajcie!
Mojemu synkowi co jakiś czas wyskakują plamy suchej skóry na rączkach i buzi, podobno to zmiany alergiczne. Ostatnio jest tego co raz więcej i więcej...Lekarz twierdzi, że nie ma powodu do paniki, robimy testy alergiczne bo ewidentnie to wyskakuje po jedzeniu a potem znika. Ale nasłuchałam się i naczytałam o AZS i boje się, że to może jednak byc ta atopia. To jest chyba jakaś masakra, nie chce żeby mojemu dziecku się to przytrafiło!!!
Wtajemniczona
10-02-2016, 06:40:53

To nic strasznego azs. Przyczyna moga byc tez plyny w ktorych kapiesz dziecko albo proszek do prania. Jedzenie rowniez moze produkty mleczne maluszka uczulaja a moze cytrusy a moze cukier?z tym sie da zyc tylko trzeba duzo czytac o tym co moze uczulac i jak szkodzi na skore dziecka....
gość
19-02-2016, 18:15:43

Zimą, kiedy powietrze w mieszkaniach jest suche takie zmiany sie nasilają. Nawilżaj skóre malucha i natłuszczaj emolientami Latopic, to specjalistyczne produkty, dostepne tylko w aptekach, stosowane w łagodzeniu skutków alergii pokarmowych i azs. Wspomagajaco możesz tez podawac probiotyk doustny Latopic, działa o środka, na przyczyne problemu, zmniejsza nasilenie zmian skórnych.
gość
05-03-2016, 22:25:42

Nie wiem czym karmisz ale polecam "zamień chemię na jedzenie" proste mało przetworzone domowe posiłki i zminimalizowanie pszenicy
gość
07-08-2016, 12:52:15

latopic.pl/Alergia-pokarmowa polecam do poczytania zarówno o alergii pokarmowej jak i AZS. Im więcej sie wie, tym łatwiej oswoic problem.
gość
09-12-2016, 17:51:02

Witam,
Objawy alergii pokarmowej u dzieci są zróżnicowane, u części występują jako zmiany skórne, u części dotyczą przewodu pokarmowego. Alergia pokarmowa, zwłaszcza na białka mleka krowiego, ma tendencję do ustępowania z wiekiem. AZS natomiast jest przewlekłą chorobą, objawiającą się suchą skórą, świądem i zmianami skórnymi o typowej lokalizacji i wyglądzie w zależności od wieku. Charakteryzuje się okresami remisji i zaostrzeń, które mogą być spowodowane różnymi czynnikami, w tym pokarmem (AZS często współistnieje z inny chorobami alergicznymi). Codzienna odpowiednia pielęgnacja skóry oraz unikanie czynników zaostrzających w wielu przypadkach pozwala dobrze kontrolować chorobę.
W razie pytań zachęcam do skorzystania z usługi eMedi24 oferowanej przez Medipark. http://www.medipark.pl/oferta/emedi24/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: