Reklama:

Bardzo proszę o poradę - zmiany w piersiach u trzylatkii (6)

Forum: Przypadki pediatryczne

Początkująca
24-04-2006, 09:59:00

U mojej 3 letnia córci wyczułam zgrubienia pod sutkiami. Znacznie większy guzek był w lewym cycusiu. Przez prawie dwa miesiące z krótkimi przerwami Gabrysia była leczona wziewnie lekami z grupy glikokortykosteroidów ( pulmicort - 0,125). Leczenie związane było z alergicznymi skurczami oskrzeli.
Czy to możliwe żeby podawanie inhalacji z pulmicortu w dawce 2ml 3x dziennie wywołały taką reakcję organizmu? Mam na myśli powiększanie się piersi. Dodam, że pediatra nie wyczuł zmian w węzłach chłonnych a jedynie te zgrubienia w cycusiach. od chwili zauważenia tych zgrubień pediatra odstawił inchalacje. W tej chwili minęło juz 2 tyg od odstawienia pulmikortu guzki zmniejszyły sie , ale nadal są wyczuwalne.
Czy możliwe żeby w tak wczesnym wieku zaczęły rosnąc piersi jeśli te zmiany nie mają nic wspólnego z przebytym leczeniem? Czy może to wskazywać na jakieś zmiany endokrynologiczne?
Początkująca
28-04-2006, 14:40:00

proszę niech mi ktoś poradzi, nie wiem co robić, czy trzeba to leczyć. Błagam mam w rodzinie przypadki chorób nowotworowych i to dośc liczne , strasznie się martwię o córkę choć staram sie wierzyć, że to nie są żadne złe zmiany.
Początkująca
30-04-2006, 18:57:00

Ja rowniez zauwazylam guzki w piersiach (dokladnie jednej, prawej) tyle ze moja coreczka ma 6 miesiecy i na nic nie chorowala, nie brala zadnych lekow. Dodam ze jest karmiona szcztucznie od samego poczatku. Pediatra rowniez nic nie zauwazyl w wezlach chlonnych i dal skierowanie do chirurga dzieciecego. Ale poki co to smarowac ALTACETEM. Wybieram sie we wtorek, jak bede cos wiedziec to od razu napisze. Jak narazie tez nie moge spac spokojnie
quelle
Początkująca
30-04-2006, 21:06:00

to czekam na wieści. Mnie ten problem też spęda sen z powiek.
Początkująca
25-05-2006, 09:19:00

cześć
jestem nowa i własnie przegladałam wpisy na forum kiedy natknelam sie na twoja wiadomość.
ja tez jestem mama 3 letniej dziewczynki ktora ma guzek na sutku ale mnie od razu skierowano do endokrynologa.byliśmy nawt wczoraj bo to sie powtózyło (pierwszy raz zuzia miala takiego guzka gdy miala 1.5 roku)zniknał po wprowadzeniu diety bez kurczaków,indyków i jajek sklepowych.lekarz powiedział ze do 5 lat takie zniany moga sie pojawiaći nie sa grozne choc sa anomalia
pozdrawiam
28-04-2006 o 16:40, Gbunia :
proszę niech mi ktoś poradzi, nie wiem co robić, czy trzeba to leczyć. Błagam mam w rodzinie przypadki chorób nowotworowych i to dośc liczne , strasznie się martwię o córkę choć staram sie wierzyć, że to nie są żadne złe zmiany.
[addsig]
mamaZUZI
Początkująca
25-05-2006, 09:30:00

dodam tylko ze dieta bez sztucznie faszerowanego sterydami drobiu pomogła bo guzek za pierwszym razem po ok. 6 miesiacach zniknął ...no ale niestety zaczeliśmy podawć małej znowu kurczaki i zaczeło sie znowu.napiszcie co z waszymi dzieciakami i co wam zalecili lekarze ,bo mimo pocieszania lekarza przejdzie bez skutków w pózniejszym wieku martwi mnie to
pozdrawiam agnieszka
mamaZUZI

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: