Reklama:

Bebilon pepti, nutramigen (2)

Forum: Żywienie dzieci

gość
17-11-2015, 08:39:48

Mój synek ma skończone 3 miesiące, jest wcześniakiem problemy z laktacją zmusiły nas do dokarmiania PRENANEM jednak po miesiącu zaczęły się straszne bóle brzuszka, wzdęcia i gazy. Lekarz zalecił nutramigen i wyeliminowanie białka z diety. Było ok ale niestety maluszek odrzucił nutramigen a na samej piersi był ciągle głodny więc zmieniono na bebilon pepti i się zaczęło. Rozdrażnienie, bóle brzuszka, zaparcia. Nie wiem co rozbić muszę jakimś mlekiem go dokarmiać. Dodam że przy każdym mleku były krople espumisan i infakol. Pediatra powiedział ze jak chce zmieniać to na jakieś HA a ja się zastanawiam czy nie przejść na normalne mleko. Czy ktoś miał podobny problem.
gość
20-11-2015, 08:27:57

Przejdz na piers, a Ty na diete eliminacyjna. Latacja ruszy jak tylko bedziesz regularnie przystawiac dziecko do piersi, a Ty regularnie jesc i pic. Laktacja nie rusza jak nie przystawia sie czesto dziecka po jedzenia. Jest popyt to podaz bedzie, proste. Reszta to wymówki.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Niska ferrytyna
Cześć! Moja 2.5 letnia córka ma dobrą hemoglobinę (13), żelazo (70), ale niską ferrytynę (6). Lekarz mówi, żeby nic z tym nie robić, że tylko dieta bogata w zelazo i warzywa. Problem, że córka ostatnio olewa warzywa i produkty bogate w zelazo. Zje morele suszona, kasze, ale ledwo tknie mięso, buraki, szpinak... olewa całkowicie. Co robić? Może jednak suplementowac zelazo w małej dawce, żeby odbudować zapasy?
gość
Nadmierne gazy
Witam , które z mlek modyfikowanych będą pomagały w walce z nadmierną ilością gazów w jelitach ? Bebilon comfort , Bebilon Profutura, nutramigen , Bebilon pepti nie pomogły. Obecnie na nan total comfort. Na USG wyszla ogromna ilość gazów. Dziecko nie śpi całe noce , wierci się. Proszę o radę które mleko złagodzi ten stan.
Dziecko je tylko mleko
Dzien dobry, jak poradzic sobie z 17 miesiecznym dzieckiem, ktore je tylko mleko i musy owocowe? Nigdy nie interesowalo go jedzenie, nie ma absolutnie nic innego co mu smakuje, nie dziala jedzenie z nami, zadne kolorowe lyzeczki talerzyki. N'a niego naprawde nic nie dziala, sprobowalismy wszystkiego. Myslimy nad odstawieniem mleka i przeglodzeniem az zacznie jesc. Île czasu moze nie jesc takie dziecko bez zagrozenia dla zdrowia? Dziekuje
gość
mleko modyfikowane
Jakie mleko modyfikowane piją wasze dzieci, powoli myślę o przejściu na MM, bo niestety muszę wracać do pracy. Gdzie kupujecie mleko? Zamawiacie online czy kupujecie stacjonarnie?
Reklama: