Reklama:

Ból brzuszka u 3,5 miesięcznego dziecka podczas karmienia (3)

Forum: Żywienie dzieci

Początkująca
17-05-2012, 18:38:08

Witam! Mój 3,5 miesięczny synek jest dzieckiem bardzo pogodnym, nie marudzi dobrze śpi. Problem pojawia się dopiero podczas karmienia dziecko wypija 40-50 ml i zaczyna się płacz podkurczanie nóżek i próba oddania gazów. Dopiero po jakims czasie noszenia dziecka w pozycji pionowej dziecko uspakaja się i możemy dokończyć karmienie (chociaz nie zawsze). Dziecko karmione jest od urodzenia sztucznie mleczkiem Bebilon pepti dodatkowo mleko zagęszczane jest Nutritonem. Mały ładnie przybiera na wadze (6,3 kg). Je w dzień 5 razy i raz w nocy, z tym ze nocne karmienie odbywa sie zawsze bez problemu ładnie wypija 120-140 ml. Problem zaczyna się w dzień ładnie zjada tylko raz reszta karmień to płacz mojego synka i koszmar dla mnie. Porcje jakie wypija w ciągu dnia to od 60 ml. do 120 ml. Kiedy kończy się karmienie moje dziecko znowu jest radosne i tak aż do kolejnego karmienia. Proszę o radę co może dolegać mojemu dziecku.
gość
18-01-2016, 13:03:39

Mam ten sam problem:(:(:(:( Proszę o pomoc!!!! Bardzo proszę!!!
gość
26-01-2016, 11:50:05

Najlepiej porozmawiać z gastroenterologiem dziecięcym.
Układ pokarmowy tak małego dziecka nie jest w pełni dojrzały. Sama czynność karmienia, czy właściwie jedzenia, stymuluje u dziecka perystaltykę jelit stąd opisywany objaw.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Niemowlak je za dużo
Hej, moje dziecko ma pół roku. Od początku karmione MM, bo ja nie mogłam karmić. Obecnie jest bardzo dużym dzieckiem. Waga i wzrost w górnych normach. Rośnie bardzo szybko. W dzień je prawidłowo (rozszerzamy też dietę). Natomiast w nocy budzi się co 2-3h i domaga się butli. Moim zdaniem je za dużo w nocy. Jak temu zaradzić? Przeczekać i nie podawać mleka? Kilku pediatrów go widziało. Stwierdzali, że jest duży ale nie widzą nic niepokojącego oraz aby dawać jeść na żądanie. Dla mnie to jest niepokojące, że jest większy od dzieci znajomych, które urodziły się wcześniej niż on...
Owsiiiki
Witam mam 19 lat i tak naprawdę nie wiem skąd się one wzięły. Znalazlam je wieczorem na papierze. Wszystko jest prane i prasowane w miesiącu wiecej niż 2 razy, o higienę dbam i o czystość w domu. Wzięłam z domownikami pierwsza dawkę pyrantelum i wszystko jeszcze raz uprane, wysprzątane, poprasowane. Boje sie ich ze cale wakacje bede musiala unikać wszystkiego. Tylko że u mnie nie ma żadnych objawów, żadnego swedzenia ani nic. Nie wiem co robić. Mial ktos jeszcze tak bez objawów ? Jeszcze w krwi po lekach jest znowu wszystko dobrze. To znaczy ze pozbyłam się dorosłych osobników? W kale ich nigdy nie widzialam. Karmie tez piersia dziecko przed 6 miesiącem życia, które nie dostało leków tak jak reszta rodziny. Nie wiem juz sama jak się tego pozbyć. Jestem załamana.
gość
Córka 2.5 roku problem z jedzeniem
Córka 2.5 roku i co jakiś czas je tylko mleko modyfikowane.Jest dzień , że zje chętnie obiad.Innego dnia cały dzień ładnie zjada.Są dni dość często kiedy chce tylko mleko modyfikowane.Co zrobić.?
Maluch pije małe porcje mleka
Witam. Od urodzenia niemowlę wypija bardzo małe porcje mleka modyfikowanego. Waga urodzeniowa była 2500 teraz ma 11 tygodni i waży 5020kg. Synek wypija tak ok 60-80 ml jednorazowo , dodam że piję tak co 2-3 godziny. Nie raz wypije tylko 40 ml i za jakieś 30 minut znowu 40 ml. Już nie wiem co robić.. Ciągle latam z butelką.. Zamiast z tygodnia na tydzień pić więcej to wydaje mi się że je coraz mniej.. Po podliczeniu wypija ok 700 ml. Czy to jest odpowiednia ilość? Co zrobić żeby maluch wypij pełna porcję i się najdł?? Dodam , że w nocy śpi 5 godzinę i jak się obudzi to też wypija tylko 80 ml. Proszę o radę i wsparcie 🙂
Reklama: