Reklama:

bolące nogi (2)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
20-11-2004, 19:10:00

mam pytanie, a mianowicie od miesiąca bardzo bolą mnie nogi. Badania są dobre, lekarz mówi ze nie ma się czym martwić. bardzo bolą mnie łydki, mam żyły bardzo widoczne jak nigdy (lekarzmówił że to poczatki żylaków). Martwi mnie jedna rzecz, tzn. na lewej nodze jak dotykam kosść poniżej kolana to takie dziwne uczucie lekki ból, z prawej strony też jak dotykam to czuję ale nie tak jak z lewej. mam 25 lat i niewiem co to oznacza, czy jest się c zym martwić.bardzo prosze o radę
Forumowicz
20-11-2004, 21:52:00

To nie jest typowy problem pediatyryczny
Ale z punktu widzenia lekarza to najbardziej wygląda właśnie na objawy żylaków. Proponuję konsultację z chirurgiem, najlepiej ze specjalistą od chirurgii naczyń, lub z chirurgiem zajmującym się konkretnie żylakami.[addsig]
Pozdrawiam! <br>Jarosław Kwiecień <br>Śląskie Centrum Pediatrii w Zabrzu

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wyniki IgA oraz inne
Witam. W czwartek kolejna dawka szczepionki 6w1. Chciałam przed nią wykonać wyniki. Mały ma 10 i pół miesiąca oraz od listopada katar raz większy raz mniejszy. Wyszło podwyższone IgA 0.22 g/l. Norma 0.00-0.14. Do tego z morfologii nieznacznie podwyższone erytrocyty, hemoglobina i hematokryt oraz nieznacznie poniżej normy MCH, neutrofile. Z rozmazu krwi: gran. legmentowane 14 (norma 17-60), Limfocyty 82 (norma 20-70. Bardzo proszę o interpretację wyników.
gość
Pasożyty
Witam mam do państwa pytanie gdyż pojawiła się u jednego domownika glista ludzka cała rodzina dostała przepisany zentel oprócz 4 letniego dziecka które najpierw musi zrobić badania kału i moje pytanie brzmi czy jest sens brania leku szybciej niż dziecko czy trzeba jeszcze poczekać aż będą wyniki badań i wtedy dopiero wszyscy mają wziasc zentel czy nie ma do rzeczy różnica 7 dni ?
Plamki przy infekcjach wirusowych
U mojego dziecka od pol roku pojawia sie pokrzywka na twarzy w czasie przeziebienia, temperatury. Zawsze kiedy pojawia sie plamki na twarzy to wiem juz ze bedzie synek chory. Czy u kogos dziecko tez tak mialo?
Kopnięcia, skurcze, trzęsawski podczas snu u dwuletniego dziecka
Moja dwuletnia córeczka podczas snu strasznie rzuca nogami. Trwa to nawet kilka godzin, co około 25 sekund. Parę miesięcy temu na tyle mnie to przestraszyło, że mała trafiła do szpitala na kontrole. Zostały zrobione badania w kierunku padaczki, które nic nie wykazały. Poziom żelaza i magnezu w normie. Po powrocie ze szpitala te regularne kopniaki więcej się nie powtórzyły, aż do dziś. Dziś w nocy to już 5 godzin. Zuzia wybudza się czasem od tych kopnięć, skurczów czy jak to nazwać. Nagrałem film ale nie da rady tu go zamieścić.. Może ktoś mógłby mi pomóc co mam robić?
Reklama: