Witam
Jestem mamą 3 miesięcznej dziewczynki.Nasze poważne kłopoty zaczęły się ok.miesiąca temu .Córka w wieku 6 tygodniu za względu na zapalenie płuc miała podawany antybiotyk zinacef. Urodziła sie z masa 3850 g i do 13 tygodnia przytyła do 5900g.Była na początku karmiona enfamil premium 1 a nastepnie zalecono nutramigen ze względu na zmiany skórne na twarzy.Dziecko mało ulewało i nie miało kolek.W 13 tygodniu życia dostała szczepionke infarix+prevenar +wzw b.Nie miała żadnej gorączki ,jedynie malutki obrzęk w miejscu wstrzykniecia.Dziecko zjadało wtedy ok 600 ml nutramigenu ale z tego co dało mi sie zauwazyc ważac ja codziennie przestało po szczepieniu przybierać na wadze.Pierwszy stolec po szczepieniu był normalnej konsystencji jednak z bardzo duża ilościa czarnych kropek.W kolejnych stolcach grudek było juz mniej.Jednak w badaniu kału nie wyszło nic niepokojacego lekarza. PO ok.tygodniu dziecko zjadalo coraz mniej az w koncu odmowilo jedzenia wcale .Zauwazyłam ,ze w tym czasie zdarzalo jej sie miec w nocy sucha pieluche od godz 20 do ok.godz 5 rano.Zaniepokojona sucha pielucha i brakiem laknienia oraz narastajaco apatia dziecka zglosilismy sie na ostry dyzur do szpitala.Tam wykluczono zapalenie ucha ,zapalenie pluc,zapalenie ukladu moczowego i ze wzgledu na podwyzszony poziom leukocytow 15,96 ale przy ujemnym crp podano augmentin i wlaczono kroplowke z glukoza.Corka zaczela moczyc pieluszki normalnie ale apetyt nie wrocil.po 4 dniach wypisano nas do domu.W szpitalu waga podskoczyla do 6300 ale po przyjsciu do domu systematycznie spadala i teraz od dwoch tygodniu stoi w miejscu zarowno z waga ja i wzrostem. Pediatra zmienila mleko na bebilon pepti 1 .Dziecko zjada ok 600 ml na dzien ale jest to na zasadzie wmuszania w nia poniewaz sama nie upomina sie o jedzenie pomimo ze slychac burczenia w brzuchu.Badania w szptalu na anemie wyszly w normie ,ostatnio we wlasnym zakresie zrobilam badania w surowicy krwi: wapn calkowity 1,7 mmol/l fosfor-2,11 mmol/l,fosfotaza alkaliczna 704 U/l,oraz w jednorazowej probce moczu wapn 2,5 mmol/l,fosfor 2,88 mmol/l,kreatynina 2055,6mmol/l.Do pediatry wybieram sie dopiero w poniedzialek ale z tego co moglam wywnioskowac mala ma odnizony poziom wapnia we krwi.Dziecko jest dzieckiem zywym jedynie ma blada skore i podkrazone oczy .Jestem zaniepokojona szczegolnie brakiem apetytu brakiem przyrostow masy ciala a moj pediatra wmawia mi ze po 3 miesiacu dzieci juz tak duzo nie przybieraja na wadze .martwi mnie tez slaby przyrost obwodu glowy ,przy urodzeniu 34 cm a teraz 38,5.Jezeli moglabym prosic o jakas rade i pokierowanie w jakim kierunku powinna pojsc diagnostyka bede ogromnie wdzieczna. Pozdrawiam