Reklama:

Brak okresu a rozpoczęcie antykoncepcji (3)

Forum: Pielęgnacja i rozwój dziecka

gość
18-05-2011, 13:32:08

Witam serdecznie!

Na początku zaznaczę iż zmagam się ze schorzeniem PCO. Od kilku lat stosowałam Dianę 35, jednak lekarz zalecił mi kilkumiesięczną przerwę, po której mam rozpocząc pierwesze opakowanie Sindi 35 ( ponoć mniej szkodliwa od Diany 35). Nowe opakowanie powinnam zacząć w pierwszym dniu miesiaczki, jednak po odstawieniu poprzednich pigułek miesiączka nie pojawiła się, a mineły już 2 miesiące.
Moje pytanie brzmi: Czy mogę zacząc przyjomować Sindi 35 w dowolnym dniu, czy powinnam najpierw wywolać miesiączkę np. za pomocą luteiny ?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź,
Iza
Początkująca
21-05-2011, 19:31:41

Oczywiście należy poczekać na wystąpienie miesiączki(może to być różnie długo),albo wywołanie miesiączki za pomocą leków i dopiero wtedy przyjęcie pierwszej dawki.
Agnieszka Boratyńska Położna Szpital Specjalistyczny Św.Zofii w Warszawie. Patronem porad jest producent Alantanu i Alantan Plus oraz linni dermo kosmetyków alantandermoline
Komentatorka
11-08-2011, 18:58:30

zdecydowanie nie wolno przyjmować sobie tabletek od tak,bardzo często po odstawieniu tabletek nie ma okresu,ja po odstawieniu microgynonu np.nie miałam okresu przez pół roku.Radzę poczekać bo mogą być później problemy z cyklem.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: