Reklama:

Brak palca u stopy dziecka (4)

Forum: Rehabilitacja dzieci

Początkująca
27-08-2016, 16:39:28

Witajcie
Niedawno urodziłam synka. Dziecko dostało 10pkt ale okazało się że w stopce prawej brakuje jednego paluszka. Byliśmy u ortopedy i mówi że niby wszystko jest ok, że stawami biodrowych też i że powinno być wszystko ok poprostu stopka będzie nieco mniejsza. Na usg pani podobnie j a k ortopeda stwierdziła że jest tak jakby wyczuwalny brakujący promień a nie wiadomo dlaczego nie wykształcił się palec. Rtg mówiono żeby zrobić ok roku bo teraz jest za wcześnie (dziecko ma 3miesiace). Czy może ktoś z was miał podobny problem. Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam
Początkująca
30-08-2016, 11:41:03

może jakies sugestie?
gość
02-01-2018, 13:57:44

Witam . Dwa tygodnie temu mój synek także urodził sie bez 1 palca u stopy prawej. Dodatkowo ma krótszą kość podudzia ok 1cm. Napisz jak u was to teraz wyglada , jakie badania mieliście robione i jak z chodzeniem ?
gość
03-10-2022, 20:10:12

Witam,
Dziś urodził nam się syn z 4 palcami u stopy.
Proszę o informację jaki był przebieg diagnostyki i co w Waszych przypadkach przyniosła. Mój email: chuma@onet.eu

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Niejadek
Hej! Mam problem z moim dzieckiem, je bardzo mało, przede wszystkim nie lubi ryb.
Kosmetyki dla dzieci
Czy kosmetyki kolorowe dla dziewczynek, dostępne w sklepach są bezpieczne dla skóry dziecka? Moja córka marzy o lakierach do paznokci itp, bo kolezanki mają, a ja się zastanawiam na co zwracać uwagę przed zakupem. Bo przeciez nie pomaluję jej paznokci zwykłym lakierem, ani nie zmyję go potem żadnym zmywaczem, szkoda skóry i paznokci.
gość
wszy u dziecka
Dziewczyny co pmoże na wszy? W przedszkolu jest plaga wszy u dzieci, sprawdzam córci głowę codziennie i chcę być na wszelki wypadek przygotowana jakby i u niej się pojawiły
Jak nauczyć dziecko umiejętności samoakceptacji i budowania pewności siebie?
Cześć! Poszukuję praktycznych porad dotyczących [url=https://naszaklasa.edu.pl/jak-nauczyc-dziecko-umiejetnosci-samoakceptacji-i-budowania-pewnosci-siebie/]nauczania mojego dziecka umiejętności samoakceptacji i budowania pewności siebie[/url]. Jakie metody i techniki polecacie? Chciałbym stworzyć dla niego zdrowe fundamenty emocjonalne. Jeśli macie doświadczenia lub sugestie, podzielcie się nimi. Dzięki z góry za wszelką pomoc!
Reklama: