Reklama:

Brak równowagi u dziecka (2)

Forum: Rehabilitacja dzieci

Początkująca
18-11-2010, 12:34:48

Mój synek ma obecnie 19 miesiecy i nie ma równowagi, urodzil sie w 39 tygodniu ciązy, poczatkowo bez zadnych problemow, dostal 10 punktow. Przy wysciu ze szpitala dowiedzialam sie, ze dziecko ma 4 torbiele pokrwotoczne w glowce, drgania konczyn (brak magnezu, dostawal kroplowke-tak mi powiedzieli) Po przysciu do domu okazalo sie, ze takze ma złamany obojczyk od porodu (nikt tego nie zauwazyl). Dostalam skierowanie do neurologa i na pierwszej wizycie Lekarka zapisala nam rehabilitacje z powodu wysokiego napiecia miesniowego. Na rehabilitacji dowiedzialam sie takze ze ma asymetrie ulozeniowa, od 2 miesiaca zycia jezdze z nim na rehabilitacje i cwicze z nim. w wieku 9 miesiecy zaczal siedziec, w wieku 11 miesiecy raczkowac, w 12 miesiacu zaczal wstawac i od tego czasu stoi ale tylko przy czyms, sam moze chwile postoi, ale jak tylko zrobi krok odrazu sie wywraca, rehabilitanci rozkladaja rece, do tego martwi mnie fatk iz mial jeden upadek z lozka i odrazu zlamany drugi obojczyk (lozko bylo niskie). Jego stawianie nozek tez mnie martwi, chodzi za reke nieporadnie tak jakby mu bylo ciezko sie na tych nozkach utrzymac, do tego ma 18 rozmiar nozek co na jego wiek jest dziwne, raczki tez ma malutkie, duzo je ale nie przybiera na wadze... prosze o jakies podpowiedzi co mu moze dolegac, dlaczego tak jest...
gość
08-04-2011, 12:41:20

Witam.
Mamy coś podobnego moja córcia ma 16 miesięcy i chodzi sama ale często się wywraca z fraczkowaniem i wstawaniem było podobnie jak u ciebie podobne okresy. Do tego te ciągłe potakiwanie głową...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: