Reklama:

chodzenie na palcach! (5)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
09-05-2008, 02:39:00

witam! blagam was poradzcie mi mam 7 miesiecznego synka i moje dziecko nie stoji na calej stupce tylko na palcach i jak go postawie na podlodze to skacze mial zabawke w ktorej dosc dlugo wlasnie skakal ale martwi mnie to czy z tego wyrosnie czy bendzie chodzil na palcach POMOZCIE :(
Wtajemniczona
09-05-2008, 10:06:00

Nie za wcześnie na chodzenie? Chodzi na palcach, bo ma nieprzygotowane nóżki do stawiania całej stopy. Nie wymagaj zbyt dużo od 7-miesięczniaka. Wyrośnie z tego. Dużo niemowląt tak właśnie zaczyna. To, że skacze, to norma dla tego wieku. Jest to sprężynowanie i przygotowuje układ ruchowy do właściwego chodzenia. Zaufaj dziecku, ono wie najlepiej, co i kiedy robić. A jeśli bardzo się niepokoisz, idź do ortopedy.
agawa
gość
09-05-2008, 21:20:00

moj syn tez zaczynal chodzic w okresie 6- 7 miesiecy i tez stawal na palcach .w tej chwili ma 10,5 miesiaca chodzi samodzielnie i stawia stopy prawidłowo
gość
09-05-2008, 21:20:00

moj syn tez zaczynal chodzic w okresie 6- 7 miesiecy i tez stawal na palcach .w tej chwili ma 10,5 miesiaca chodzi samodzielnie i stawia stopy prawidłowo
gość
17-01-2024, 13:24:12

Jeśli dziecko robi to na parę sekund to jest to zabawa. Najlepiej odwracać uwagę żeby tak nie robiło albo założyć kapcie na jakiś czas po domu aż zapomni.
Zawsze warto jest takie rzeczy konsultować z pediatrą albo fizjoterapeutą. Dzięki temu jeśli będzie taka potrzeba, będzie można z wyprzedzeniem podzialać:
https://www.pediatrakielce.com/
Mogę tutaj dać namiar na pediatrę z Kielc.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Pasożyty
Witam mam do państwa pytanie gdyż pojawiła się u jednego domownika glista ludzka cała rodzina dostała przepisany zentel oprócz 4 letniego dziecka które najpierw musi zrobić badania kału i moje pytanie brzmi czy jest sens brania leku szybciej niż dziecko czy trzeba jeszcze poczekać aż będą wyniki badań i wtedy dopiero wszyscy mają wziasc zentel czy nie ma do rzeczy różnica 7 dni ?
inhalacje
Czy stosujecie inhalacje przy leczeniu infekcji u swoich dzieci? Słyszałam, że bardzo pomagają nawet przy leczeniu zwykłego kataru? Nie mam na razie inhalatora i zastanawiam się czy warto kupić.
Chcemy poznać Twoją opinię!
Cześć! 🌟 Chcielibyśmy jako Redakcja Serwisu poznać Twoją opinię na temat tworzonych przez nas treści: newsów, porad i artykułów pochodzących spod pióra lekarzy, a także copywriterów medycznych. Twoim zdaniem jakich tekstów brakuje na platformie albo której tematyce poświęciliśmy zbyt mało przestrzeni wydawniczej? 📚 Czekamy na sugestie, które pozwolą nam rozwijać ForumPediatryczne.pl. 🩺💡 Dużo zdrowia! Redakcja 😊
gość
co na jęczmień u dziecka?
Znacie jakieś sposoby żeby pomóc 4-latkowi z jęczmieniem, bardzo go swędzi oko
Reklama: