Reklama:

Chrapanie i zatkany nos (5)

Forum: Katar i nieżyt nosa

Początkująca
16-07-2014, 20:20:29

Witam!!
Bardzo prosze o pomoc poniewaz juz nie wiem co mam robic, moja coreczka 5 miesieczna od 3 miesiecy podczas snu co okolo 2godz. zaczyna jaky charczec i jest nie spokojna i sie budzi, serce peka, poniewaz sie nie wysypia i tak jest najczesciej w nocy.To nie jest katar. Bylismy u 3 lekarzy po kilka wizyt i kazdy pcha nam tylko krople do nosa a to nic nie pomaga, juz sami nie wiemy jak mamy jej pomoc!
Początkująca
04-08-2014, 19:26:53

być może dziecko ulewa a w nosku pozostają resztki pokarmu, które powodują to chrapanie, mój maluszek tak miał, wystarczyło parę razy w ciągu dnia i w nocy psikać wodę morską do noska i potem odciągnąć wydzielinę z noska.
2) alergia - na czym śpi dziecko? moze to katarek na tle alergicznym, roztocza, proszek w którym prane są poszewki, pościel czy skład poduszki... trzeba to wykluczyć.
3) powietrze w mieszkaniu - jeśli jest suche, warto pomyśleć o nawilżaczu w pokoiku dziecka, od czasu do czasu uruchomić, by wilgotność była optymalna, niektóre nawilżacze mają wskaźnik wilgotności, ja bynajmniej taki nabyłam, lepiej wtedy skontrolować
Początkująca
06-03-2015, 18:53:19

mmm, jeśli chrapanie to już bym nie ryzykowała i poszła do specjalisty, my się leczyliśmy w klinice MML w Warszawie, pomogli nam tam, a wiem, że leczą chrapanie u małych dzieci nawet :)
gość
08-02-2017, 10:27:20

Do profesjonalnej terapii to bym polecał Pro Sanity. Tutaj każdy typ leku można zastosować i też cząsteczki są regulowane w zależności od potrzeb. Można sobie ustawić na większą albo mniejszą jeśli ma lek dotrzeć do płuc. Nie ma z tym problemu, wszystkim się łatwo steruje. Samego oddychania przy inhalacji trzeba się chwilę nauczyć, ale to przy każdym modelu tak jest.
gość
15-02-2017, 08:33:32

Mój 2letni synek od paru dni chrapie, przeziębił się i w nocy mu trudno oddychać, psikamy wodą morską, robię inhalacje ale w nocy i tak chrapie, rano taki niedospany jest, co można takiemu dziecku jeszcze dać? mamy receptę na krople ale nie wie m czy kupować bo sporo maja skutków uboznych :(

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Przedwczesne dojrzewanie
Moja córka dostała miesiączkę w wieku 10 lat i 9 miesięcy. Wzrost obecnie 143 cm. Jesteśmy pod opieką endokrynologa ze względu na przedwczesne dojrzewanie płciowe. Wiek kostny przyspieszony o 2 lata. Pani doktor nie chciała hamować dojrzewania pomimo słabego wzrastania, liczyła , że córka urośnie i miesiączka nie nadejdzie tak szybko. Boje się że nie urośnie już więcej. Czy ktoś miał taki przypadek?
gość
Zgrubienie na piersi u 12 latki
Witam, u mojej 12 letniej Córki zauważyłam na lewej piersi zgrubienie, Córka mówi że przy dotyku ją boli. Dodam że jeszcze nie zaczęła dojrzewać piersi jej nie rosną.Jedna miers ma zupełnie płaska a w drugiej widoczne jest to zgrubienie. Chciałam się poradzić bo trochę mnie to niepokoi. Możliwe że właśnie zaczynają jej rosnąć piersi. Ale Myślę żeby udać się do pediatry. Będę wdzięczna że wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam
gość
Kizna
Synek 8 miesięcy od urodzenia bardzo wymagający, płaczliwy , mało śpi, ruchliwy pełza bardzo szybko, wstaje już sam ale nie siedzi w związku z czym lekarz pediatra zalecił badania krwi między innymi Kinazę CRP. Morfologia tarczyca i inne w normie oprócz kinazy raz 180 później 270 podczas badania bardzo się prężył i napinał, (krew pobrana dopiero za 2 razem) ale nie aż tak żeby były takie wyniki 😒 Jesteśmy w kontakcie z pediatrą i czekamy na inf ale może ktoś z Was miał taki przypadek? Syn od urodzenia pod kontrolą fizjo ze względu na wzmożone napięcie mięśniowe, dwa dni temu fizjo/osteopata powiedział że wszystko ok i nie widzi niczego co mogłoby niepokoić. Bardzo proszę od odp
Czy znasz i stosujesz 4 Lacti Baby?
Chcielibyśmy podjąć temat dotyczący suplementacji dla najmłodszych i zapytać Was o doświadczenia związane z produktem 4 Lacti Baby. Może ktoś z Was już z niego korzystał lub słyszał o nim od innych rodziców? 4 Lacti Baby to probiotyk, znany ze swojego pozytywnego wpływu na zdrowie jelitowe. Często stosowany jest w kontekście równowagi mikroflory bakteryjnej, zwłaszcza u najmłodszych. Czy ktoś z Was zauważył pozytywne efekty po zastosowaniu 4 Lacti Baby? Może poprawa trawienia u Waszych maluchów, zmniejszenie kolki czy inne korzyści? Czy może stosujecie inne produkty zamiast probiotyków? Zależy nam na wymianie doświadczeń i opinii, bo wiadomo, że wybór suplementu dla niemowlaka to odpowiedzialna decyzja. Dzielcie się swoimi historiami! Czekamy na Wasze odpowiedzi! A w międzyczasie zapraszamy do udziału w konkursie! https://forumginekologiczne.pl/wiadomosc/4-lacti-baby-wez-udzial-w-quizie-i-wygraj-atrakcyjne-nagrody/30990
Reklama: