Reklama:

Ciągłe ulewanie - czy to alergia pokarmowa? (4)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Alergie u dzieci

gość
06-04-2019, 18:57:36

Treść zablokowana przez moderatora

gość
29-05-2019, 07:09:03

Witam .z tego co piszesz,to może być raczej refluks.U naszej córeczki było podobnie , żadne specyfiki nie pomagały.Teraz ma 6 miesięcy i jest o wiele lepiej.Chociaz też jeszcze nieraz ulewa czy nawet zwymiotuje pokarm.Lekarz powiedział że jako tako refluks się nie leczy,sam musi minąć 🙂
gość
19-11-2019, 07:40:17

gość
12-02-2020, 14:32:08

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Niemowlak je za dużo
Hej, moje dziecko ma pół roku. Od początku karmione MM, bo ja nie mogłam karmić. Obecnie jest bardzo dużym dzieckiem. Waga i wzrost w górnych normach. Rośnie bardzo szybko. W dzień je prawidłowo (rozszerzamy też dietę). Natomiast w nocy budzi się co 2-3h i domaga się butli. Moim zdaniem je za dużo w nocy. Jak temu zaradzić? Przeczekać i nie podawać mleka? Kilku pediatrów go widziało. Stwierdzali, że jest duży ale nie widzą nic niepokojącego oraz aby dawać jeść na żądanie. Dla mnie to jest niepokojące, że jest większy od dzieci znajomych, które urodziły się wcześniej niż on...
gość
rozszerzanie diety
od którego miesiąca rozszerzaliście dietę u swoich dzieci?? Mały kończy 6 miesięcy i chcę zacząć rozszerzanie, myślałam na razie żeby zacząć od gotowych słoiczków np. ekologicznych Hipp bio.
gość
Niska ferrytyna
Cześć! Moja 2.5 letnia córka ma dobrą hemoglobinę (13), żelazo (70), ale niską ferrytynę (6). Lekarz mówi, żeby nic z tym nie robić, że tylko dieta bogata w zelazo i warzywa. Problem, że córka ostatnio olewa warzywa i produkty bogate w zelazo. Zje morele suszona, kasze, ale ledwo tknie mięso, buraki, szpinak... olewa całkowicie. Co robić? Może jednak suplementowac zelazo w małej dawce, żeby odbudować zapasy?
Dziecko je tylko mleko
Dzien dobry, jak poradzic sobie z 17 miesiecznym dzieckiem, ktore je tylko mleko i musy owocowe? Nigdy nie interesowalo go jedzenie, nie ma absolutnie nic innego co mu smakuje, nie dziala jedzenie z nami, zadne kolorowe lyzeczki talerzyki. N'a niego naprawde nic nie dziala, sprobowalismy wszystkiego. Myslimy nad odstawieniem mleka i przeglodzeniem az zacznie jesc. Île czasu moze nie jesc takie dziecko bez zagrozenia dla zdrowia? Dziekuje
Reklama: