Reklama:

Co to jest gorączka trzydniowa? (2)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
17-10-2004, 20:48:00

Proszę o udzielenie mi informacji na temat gorączki trzydniowej
obawiam się o mojego jedenasto-miesięcznego synka,u którego od wczoraj zaobserwowałam podwyższoną temperaturę ciała.Pilnie proszę o odpowiedz!!!!
Forumowiczka
17-10-2004, 20:58:00

Jest to niegroźne zakażenie wirusowe,charakteryzujące się występującą przez trzy doby podniesioną ciepłotą ciała, która gwałtownie opada, na skórze zaś pojawia się wysypka plamisto- grudkowa. Samopoczucie dziecka jest cały czas dobre, mimo gorączki nie sprawia wrażenia chorego. Gdy temperatura ciała przekroczy 38,5 C, należy podać środek obniżający temperaturę ciała.Powodzenia
Mgr Dorota Binkiewicz <br>Redaktor Medforum

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Pasożyty
Witam mam do państwa pytanie gdyż pojawiła się u jednego domownika glista ludzka cała rodzina dostała przepisany zentel oprócz 4 letniego dziecka które najpierw musi zrobić badania kału i moje pytanie brzmi czy jest sens brania leku szybciej niż dziecko czy trzeba jeszcze poczekać aż będą wyniki badań i wtedy dopiero wszyscy mają wziasc zentel czy nie ma do rzeczy różnica 7 dni ?
Niepokojące wyniki badan niemowlaka alat i aspad
Witam Mam pytanie odnośnie wyników krwi córki. Córka ma dwa i pół miesiąca, i miała przedłużająca się żółtaczkę. W 10 tygodniu wykonaliśmy jej badania krwi i bilirbulina całkowita wynosiła 2.53. Bilirbulina bezpośrednia 0,67 dodatkowo miała zrobione alat 64 norma do 33 i aspad 85 norma 32 Po konsultacji z pediatra kazano nam po dwoch tyg powtórzyć badania i dodatkowo zrobic ggtp,badani powtórzyliśmy i bilirbulina spadła do 1.1 czyli juz norma bilirbulina bezpośredni spadła do 0.34 a norma 0,50 ggtp wynik 96 norma do 203 lecz alat i aspad wzrosło alat 75 aspad 104. Prosze o jakie kolwiek informacje gdyż do pediatry aktualnie nie ma miejsc :-Y
inhalacje
Czy stosujecie inhalacje przy leczeniu infekcji u swoich dzieci? Słyszałam, że bardzo pomagają nawet przy leczeniu zwykłego kataru? Nie mam na razie inhalatora i zastanawiam się czy warto kupić.
gość
Zgrubienie na piersi u 12 latki
Witam, u mojej 12 letniej Córki zauważyłam na lewej piersi zgrubienie, Córka mówi że przy dotyku ją boli. Dodam że jeszcze nie zaczęła dojrzewać piersi jej nie rosną.Jedna miers ma zupełnie płaska a w drugiej widoczne jest to zgrubienie. Chciałam się poradzić bo trochę mnie to niepokoi. Możliwe że właśnie zaczynają jej rosnąć piersi. Ale Myślę żeby udać się do pediatry. Będę wdzięczna że wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam
Reklama: