Reklama:

czy szczepionka na pneumokoki jest skuteczna? (5)

Forum: Profilaktyka i szczepienia

gość
23-09-2016, 11:34:39

Po wieeeeeeeeelu rozterkach zdecydowałam się zaszczepić synka na pneumokoki, tylko... Czy jak zaszczepię to mam 1000 proc. pewności ze nie zachoruje?
gość
23-09-2016, 11:51:27

No nie, nie ma szczepionki która daje absolutnie 100000% gwarancji, ALE nawet jesli twoje dziecko zachoruje to choroba bedzie miała łagodniejszy przebieg, i to już i tak wiele, bo przeciez przez pneumokoki dzieci mogą zachorować na różne zapalenia, miec sepse itp!
gość
10-10-2016, 12:43:35

Nigdy nie ma się 100% pewności, ale po coś się szczepi. Prawdopodobieństwo, że złapiesz wtedy choróbsko znacząco się zmniejsza.
gość
19-07-2017, 17:26:20

Po wszystkich szczepieniach dzieci sa bardziej chorowite, dotyczy to takze chorób autoimunologicznych i nowotworowych. Ponadto oprócz aluminium, formaldehydu, rtęci, obcego dna do wszystkich szczepionek jest dodawany enzym nagalaza, który wylacza zdolność immunologiczna organizmu poprzez hamowanie działania Wit. D w organizmie i działa nowotworowo.
gość
08-09-2017, 15:34:38

Jest taka skuteczna, ze mimo coraz większej liczby zaszczepionych zwiększa sie stale hospitalizacja malych dzieci.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Pasożyty
Witam mam do państwa pytanie gdyż pojawiła się u jednego domownika glista ludzka cała rodzina dostała przepisany zentel oprócz 4 letniego dziecka które najpierw musi zrobić badania kału i moje pytanie brzmi czy jest sens brania leku szybciej niż dziecko czy trzeba jeszcze poczekać aż będą wyniki badań i wtedy dopiero wszyscy mają wziasc zentel czy nie ma do rzeczy różnica 7 dni ?
gość
Zgrubienie na piersi u 12 latki
Witam, u mojej 12 letniej Córki zauważyłam na lewej piersi zgrubienie, Córka mówi że przy dotyku ją boli. Dodam że jeszcze nie zaczęła dojrzewać piersi jej nie rosną.Jedna miers ma zupełnie płaska a w drugiej widoczne jest to zgrubienie. Chciałam się poradzić bo trochę mnie to niepokoi. Możliwe że właśnie zaczynają jej rosnąć piersi. Ale Myślę żeby udać się do pediatry. Będę wdzięczna że wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam
gość
Bakteria w moczu
Witam, Czy ktoś się spotkał z bakteria Citrobacter koseri? Wyszło ono u noworodka ma 3,5 tygodnia. Badanie ogólne wyszło w porządku oprócz obecności bakterii. Leukocyty w normie. Czy konieczne będzie leczenie antybiotykiem w szpitalu?
Chcemy poznać Twoją opinię!
Cześć! 🌟 Chcielibyśmy jako Redakcja Serwisu poznać Twoją opinię na temat tworzonych przez nas treści: newsów, porad i artykułów pochodzących spod pióra lekarzy, a także copywriterów medycznych. Twoim zdaniem jakich tekstów brakuje na platformie albo której tematyce poświęciliśmy zbyt mało przestrzeni wydawniczej? 📚 Czekamy na sugestie, które pozwolą nam rozwijać ForumPediatryczne.pl. 🩺💡 Dużo zdrowia! Redakcja 😊
Reklama: