Reklama:

Czy to alergia pokarmowa? (6)

Forum: Alergie u dzieci

gość
11-04-2018, 18:30:26

Witam moj synek 5 miesięcy skończone ma problemy z brzuszkiem w zasadzie od urodzenia. Obecnie w dzień jest Ok, ma gazy ale nie płacze za specjalnie jest raczej pogodnym maluchem i dużo się śmieje. Inaczej kwestia wyglada w nocy, dziecko wybucha conajmniej 1 lub dwa razy płaczem i ***. Muszę go obudzić i masować brzuszek na przewijaku dopiero wtedy jakos zaczyna się ruszać i przestaje stękać i popłakiwać. Od pewnego czasu bardzo trze oczy i nos, ma wysypkę takie drobne maleńkie czerwonawe krostki najwiecej na twarzy i sprawiają wrażenie lekko szorstkiej skory. Ma tez troszeczkę na klatce piersiowej, brzuchu nóżkach ale tam nie aż tak sporo. Za uszkami robią się takie ranki jakby skora mu pękała. W chwili obecnej pije Bebilon Pepti bo lekarz zasugerował ze może alergia...dziecko od 3 dni robi zieloną jak zgniła trawa, dość gęstą, papkowatą kupkę. I wręcz mam wrażenie ze gazów i to śmierdzących ma więcej niż przedtem. Daje mu espumisan ale nie widzę jakiejś poprawy. Miał robione badanie krwi kilka składników jest za nisko a EOS trochę podwyższony. Są liczne bakterie w moczu ogólnym, krwi utajonej w kale tym zielonym nie odnaleziono. Kiedy jadł moje mleko widziałam pare razy nitki śluzu z krwią dlatego się tak tym wszystkim przeraziłam tez
gość
04-05-2018, 23:14:46

moja corka po tym co opisalas miala stwierdzone atopowe zapalenie skory byla wysypana cala buzka i glowka alergia na mleko teraz dostaje nutramigen kapie i smaruje dziecko kosmetykami z dermedic typowo na azs
gość
13-05-2018, 16:29:33

Moje dziecko też jest alergikiem i ma uczulenie na mleko krowie. W zasadzie eliminując ten produkt z diety dziecka mamy kłopot z głowy. Skończył się nieustanny katar i kaszel. Ja sama całkiem niedawno odkryłam, że mam alergię wziewną i muszę brać allertec, by przetrwać maj i czerwiec. Jak widać alergikiem można zostać w każdym wieku.
gość
05-06-2018, 18:43:32

Pewnie, że można zostać w każdym wieku. W dzisiejszych czasach jemy bardzo przetworzone jedzenie. Dookoła nas jest pełno barwników, sls, peg i innych wynalazków. Częściej chorujemy, przeziębiamy się i nadużywamy antybiotyków. Moja alergia nie jest wielka, w zasadzie skupia się głównie na podawaniu allertecu podczas pylenia pewnych roślin. Staram się zawsze jeść zdrowo i wybierać określone produkty spożywcze.
gość
26-06-2018, 12:58:04

Ja go własnie odstawiłam, od dwóch tygodni mam spokój z pyleniem i mogę funkcjonować bez leku. Powrót do alertecu będę miała przyszłym roku, wczesną wiosną.
gość
31-08-2018, 11:44:51

Ja miałam powtórkę z rozrywki. Na wakacjach byliśmy w górach i całe dnie spędzaliśmy z plecakami na trasie. Niby już nic nie powinno mnie uczulać, a jednak organizm się odezwał i męczący katar i kichanie wróciło. Powiem wam, że do końca wyjazdu brałam allertec, żebyśmy mogli wszyscy razem zdobyć określone szlaki. Nie miałam zamiaru zostać sama i się nudzić w hotelu.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: