Reklama:

Czy wszystkie wody morksie mają takie same aplikatory? (2)

Forum: Katar i nieżyt nosa

gość
02-04-2014, 08:25:25

Czy wszystkie wody morksie mają takie same aplikatory? Zależy mi na bardzo delikatnym, żeby przypadkiem nie uszkodzić noska.
Komentatorka
02-04-2014, 13:58:16

Nie wszystkie preparaty wody morskiej mają takie same aplikatory, wszystko zależy od producenta i przeznaczenia - dla dorosłych czy dla dzieci, w tym szczególnie dla małych, poniżej 2 roku życia.
Wybierając produkt proszę zdecydować się na wariant baby, czyli dla małego dziecka, od pierwszych dni po urodzeniu.
Proszę też zwrócić uwagę na kształt końcówki aplikatora oraz materiał, z którego jest wykonany - powinien być odpowiednio wyprofilowany, z ograniczeniem, czyli kołnierzykiem, który nie pozwala na zbyt głębokie wprowadzenie końcówki aplikatora do nosa, a tym samym ryzyko uszkodzenia delikatnego nosa dziecka. Końcówka aplikatora powinna być wykonana z miękkiego materiału, aby nie drażnić śluzówki nosa podczas oczyszczania nosa.
Ważną sprawą jest też, aby woda morska była rozpylana do delikatnego aerozolu, bez dużej siły rozpylania i dużego strumienia wody w uwolnionej dawce.
Myślę, że wszystkie te zalety posiada Physiomer baby.
A ponadto, końcówka aplikatora ustawiona jest pod odpowiednim kątem, ułatwiającym wprowadzenie go do nosa i podanie leku bez konieczności przechylania całego opakowania, dawka wody morskiej uwalnia się przez naciśnięcie poręcznie zamontowanego przycisku. Te techniczne ułatwienia są niezwykle istotne w sytuacji, gdy musimy sami, jednoosobowo, bez pomocy, oczyścić dziecku nosek.
Zofia Zięba specjalista pediatra Oddział Dziecięcy z Pododdziałem Diabetologii i Neurologii Dziecięcej Szpital Wojewódzki Koszalin

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: