Reklama:

czym zastąić kawę? (6)

Forum: Ciąża i poród

gość
05-10-2017, 20:00:08

czym zastąpić kawę w ciąży? Niedawno dowiedzialam się ze będę mamą, lekarz zabronił pić kawy a zbożówka nie barzo mi smakuje, zawsze miałam rano w pracy rytual że siadam z kawką, a teraz jak widzę koleżanki popijające małaą czarną to mnie skręca, herbata to jednak nie to samo :(
gość
17-10-2017, 11:57:14

znam ten ból, sama musiałam mocno ograniczyć ale dało rade, czego się nie robi dla dziecka, dobrze ze w rossmanie trafiłam na mama coffee, to mnie uratowało, bo sobie brałam po saszetce do pracy, też w domu jak byli goście, to swoją kawusię piłam i nie czułam się wykluczona ;) ta kawa nie jest słodzona, nawet te smakowe wersje ale nie ma też potrzeby dosładzania, w ciązy i tak trzeba uważać z tym
gość
25-02-2018, 16:06:59

Hmm poleciłabym Ci guaranę, ale pewnie nie będziesz zachwycona, ponieważ szczerze mówiąc nie smakuje najlepiej no i w tym wypadku również dla pewności zapytaj lekarza, czy można w ciąży spożywać guaranę. Poza tym może jakaś kawa bezkofeinowa?
Początkująca
26-02-2018, 17:27:12

można sobie wytłumaczyć, że kawa to tylko placebo, bo według badań kofeina działa dopiero po jakiśtam dłuższym czasie, a ludzie wypiją kawę i od razu mówią "o! czuję się lepiej!", ale to jest tak, że sami sobie niestety wmawiają, że tak jest...
Początkująca
28-02-2018, 13:28:15

Ja uważam, że kawki nie da się niczym zastąpić. Można oczywiście pić zieloną herbatę, która zdaniem niektórych, pobudza bardziej niż kawa, ale nic nie zastąpi smaku i zapachu prawdziwej kawy.
Początkująca
01-05-2018, 08:48:12

Ja ogólnie w ogóle nie mam problemu z odstawieniem kawy :)
Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: