Reklama:

Depresja u dzieci: kiedy podejrzewać i jak postępować? (6)

Forum: Pielęgnacja i rozwój dziecka

Początkujący
14-02-2010, 22:15:34

Przeczytaj komentowany artykuł: Depresja u dzieci: kiedy podejrzewać i jak postępować?
czy napady agresji to też objaw depresji?
Początkująca
28-02-2010, 00:46:16

Czy dziecko w wieku przedszkolnym które nie chce sie bawić z rówieśnikami, można podejrzewać o depresję??
Początkująca
12-03-2010, 16:07:28

opisane tu bóle brzucha ,duszności ,stany lękowe to nie tylko objaw depresji to moga byc pasożyty,skierowanie na badania kału przez lekarzy ,zazwyczaj 3 -krotne nic nie wykazują bo laboratoria są kiepsko przygotowane ,ja miałam podobny przypadek z córką i biegałam z nią po lekarzach ,robiłam badania byłam u gastroenterologa i nic ,chciano dac jej leki na uspokojenie ,absolutnie nie podawc dzieciom takich leków bo to zagłuszanie prawdziwej przyczyny-PASOZYTÓW-naukowcy amerykańscy wynaleźli w 1999roku lek obejmujący prawie wszystkie rodzaje pasożytów[któryż to lekarz przepisze nam leki na pasożyty bo one też powodują depresję np lamblie],lek ten nazywa się ADP ,obejmuje obleńce [owsik ,glista],płazińce -tasiemiec ,przywra i pierwotniaki -lamblia ,ameba ,nawet załatwia candidę -po prostu cud ,zawiera 55% karwakrolu z olejku oregano ,w Polsce można dostac olejek oregano firmy now w kapsułkach żelowych np na alegro i ma podobne działanie do ADP,zaznaczam odrobaczamy nie tylko dziecko ale cała rodzinę +psy ,stosujemy dietę bezcukrową ,dodajemy probiotyki i zaręczam depresja typu bóle brzucha i stany lękowe odejdą w niepamięc,olejek oregano musi miec55%karwakrolu albo i więcej bo tylko taki załatwia ''obcych '
Początkująca
12-03-2010, 16:11:35

wszystkie punkty wg fundacji ITAKA od 1 po 10 to typowe objawy pasożytów ,wpisac w google objawy pasozytów i pokryją się z tymi opisanymi powyżej ,nie pakowac w dzieciaczki chemii ,spróbowac z olejkiem oregano 55% ,na pytania odpowiem marta_nuta@wp.pl
Wtajemniczona
25-03-2010, 16:17:05

Jak zwykle bardzo dobrze napisany artykuł

Depresja u dzieci nie manifestuje się jednym objawem. Jeśli występuje szereg zachowań mogących wskazywać na tę chorobę [ bóle głowy, brzucha, utrata apetytu, apatia, lęki nocne, ciągłe zmęczenie…] należy również zbadać dziecko w poradni psychologicznej lub psychiatrycznej. Z doświadczenia wiem, że większość problemów psychicznych dzieci wynika z niewłaściwych postaw rodzicielskich i to rodzice potrzebują terapii. Najczęściej dziecko ma terapię indywidualną, a mama z tatą uczęszczają do tzw.” szkoły dla rodziców”.
gość
06-04-2011, 11:42:09

jak rozpoznać depresję u dziecka?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: