Reklama:

Dieta 7 miesięcznego niemowlaka (3)

Forum: Karmienie niemowląt

gość
19-02-2018, 14:54:44

Witam. Moja córka ma 6 i pół miesiąca, chciałbym zapytać czy dobrze ją karmie.
7:00 mleko modyfikowane z dodatkiem kaszki jaglanej z ryżem i kukurydzą około 120-150 ml, 10:00 mleko modyfikowane około 120 -150 ml, 12:30 danie warzywne z mięsem bądź rybą co drugi dzień żółtko, 16:00 mleko modyfikowane, 17:00 owoce około 100- 120 g, 19:00 mleko modyfikowane z kaszką jaglaną z ryżem i kukurydzą. Dodam, że córka je już większość warzyw. Niestety pije bardzo mało mleka, czasem wręcz ją zmuszam. Przeważnie jest tak, że wypija około 80 ml, a resztę jej przelewam do miseczki i robię na gęsto i podaję łyżeczką. Zastanawiam się również czy powinnam już zastąpić kolejny posiłek mleczny, posiłkiem bezmlecznym? Jeśli tak to jaki powinien on być. Martwi mnie również, że Hania nie chce pić wody, ani cherbatki, próbuję ją dopajać, ale nie chce i koniec. Od wczoraj dodaję jej również do mleka kaszkę z glutenem 5 zbóż. Proszę o radę i pomoc, ponieważ ciągle się martwię czy moja córka dostaje odpowiednią ilość witamin.
Początkująca
21-02-2018, 12:54:42

Moim zdaniem całkiem dobrze sobie radzisz :P
gość
21-02-2018, 21:43:41

Moj syn jest w tym samym wieku i jje duzo mniej.Karmie go piersia i mm Ha .Wydaje mi sie ze ciagle cos ma z tym brzuszkiem,poza tym zabkuje i czasem nie chce wiele.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: