Reklama:

dieta Kwasniewskiego u dzieci??? (7)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
03-10-2004, 19:28:00

co lekarze sądzą o możlwiości zastosowania "diety Kwaśniewskiego" u dzieci?Dodam że nie chodzi mi o odchudzanie sposobem prezydenta, tylko o diete z duzą ilością tłuszczu, jajek i masła, co u wielu dorosłuych daje super efekty w roznych przewoleklych chorobach
Forumowiczka
05-10-2004, 08:47:00

Żywienie optymalne jest jak najbardziej polecane dorosłym i dzieciom. Prawidłowości tej diety, zostały potwierdzone naukowo w wielu badaniach przeprowadzonych na ludziach dorosłych. Sam autor diety, poleca ten sposób odżywiania także dzieciom. Jednak dieta ta wzbudza wiele kontrowersji i nietolerancji w środowisku, musisz o tym wiedzieć, ponieważ to również będzie dotyczyło Twojego dziecka. W przestrzeganiu tej diety musisz być bardzo konsekwentna, ponieważ nie stosowanie do wymogów będzie szkodliwe dla zdrowia .Jeśli Twoje dziecko jest jeszcze małe, zmiana jego nawyków żywieniowych nie będzie trudna. Jeśli zaś jest już starsze, (przyzwyczajone do lodów, słodyczy i pieczywa), nie będzie łatwo.Powodzenia
Mgr Dorota Binkiewicz <br>Redaktor Medforum
gość
08-10-2004, 21:50:00

niedorzeczny pomysl!
gość
17-10-2004, 21:38:00

ja mojemu dziecku na pewno takiej diety nie zaaplikuje, to chory pomysl
Forumowicz
18-10-2004, 18:30:00

Witam!

Myślę, że olbrzymia większość pediatrów, w tym ja osobiście, jest zdecydowanie przeciwko tzw. diecie Kwaśniewskiego (lub diecie Atkinsa) u dzieci.

Skutki takiej niezbilansowanej i jednostronnej diety na rozwijający się organizm są absolutnie nie zbadane naukowo i mogą być bardzo niekorzystne. Zdecydowanie przestrzegam przed takimi eksperymentami dietetycznymi u dzieci - obojętnie czy zdrowych czy chorych.

Jarosław Kwiecień
Śląskie Centrum Pediatrii w Zabrzu
Pozdrawiam! <br>Jarosław Kwiecień <br>Śląskie Centrum Pediatrii w Zabrzu
gość
24-01-2021, 13:51:25

Treść zablokowana przez moderatora

gość
06-05-2021, 11:42:04

Jednostronna i niezbilansowana? :D Nic dziwnego, że ludzie nie mają o niej pojęcia, a i tzw. lekarze, jak widać, również. Współczucie dla braku wiedzy :D

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: