Reklama:

Drogi Ekspercie: maluszek ciągle płacze (3)

Forum: Pielęgnacja i rozwój dziecka

gość
18-05-2011, 08:16:17

mój maluch ciągle płacze od ponad 2 tygodni jeśli jest cichutko to może 2 godz., gorączki nie ma. wszystkie inne czynności są prawidłowe.
Początkująca
19-05-2011, 15:44:11

Niestety tak się czasami dzieje że dzieci płaczą.W jakiś sposób w końcu muszą manifestować swoje potrzeby.Przyczyn płaczu może być wiele.Może dziecko się nie najada(je zbyt krótko i nie opróżnia piersi do końca gdzie pokarm jest najbardziej kaloryczny) , a może zbyt szybko się najada i ma nie zaspokojoną potrzebę bliskości.Może ma kolkę zwykle około 3 tygodnie po narodzinach dziecko staje się marudne zwłaszcza wieczorami i całymi godzinami płacze.Często na kolkę cierpią dzieci karmione nisko tłuszczowym mlekiem. Należy upewnić się zatem czy pierś jest opróżniona do końca.Proponuję jeszcze
masować brzuszek dziecka, przytulać, kołysać i uzbroić się w cierpliwość.
Agnieszka Boratyńska Położna Szpital Specjalistyczny Św.Zofii w Warszawie. Patronem porad jest producent Alantanu i Alantan Plus oraz linni dermo kosmetyków alantandermoline
gość
23-05-2011, 07:27:01

Pani Agnieszko, dziękuję, za informacje. tak mi zal tego mojego malucha. dobrze że moge czasem spojrzeć do internetu gdy koleżanka wpadnie na moment :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: