Reklama:

Duży problem brzuszkowy (2)

Forum: Przypadki pediatryczne

Początkująca
31-07-2015, 15:34:14

Witam,
Bardzo proszę o poradę ponieważ już nie wiem co robić..
otóż moja 3,5 miesięczna córka ma okropne problemy z brzuszkiem praktycznie od samego urodzenia.. głównie kolki oraz problemy z tzw purtaniem.. bardzo się przy tym męczy i płacze a żadne masaże nie dają efektów, byłam z córką już nawet na izbie przyjęć ponieważ kilka dni nie było kupki i bardzo ją to męczyło.. zrobiono jej kilka badań i na usg wykryto gazicę oraz zastój w jelitkach (choć już na izbie zrobiła 2 kupki).
Dostała leki typu delicol (na rozbijanie laktozy) oraz Debridat - początkowo coś ruszyło, kupka była co drugi dzień i wyraźnie brzuszek mniej bolał, kuracja miała trwać 3 tygodnie (jesteśmy na ostatnim tygodniu), jednak już w połowie problem powrócił znów ogromne bóle, płacz i brak kupki od kilku dni.. nie wiem już jak mam jej pomóc a bardzo cierpi..
masaże nie pomagają, okłady nawet leki zawiodły.. cóż mogę więcej zrobić ?, przecież musi być jakaś rada...
Wtajemniczona
15-09-2015, 09:31:24

W pewnym stopniu może to byc powiązane z alergią na mleko, która nawet jesli jeszcze sie nie ujawniła, może byc. Zwłaszcza, że lekarz zalecił delicol. Wprowadz dziecku probiotyk Latopic, stosowany jest przy problemie ze skazą białkową. Ja zaczęłam go podawać właśnie w okresie kolek niemowlęcych, bo lekarka tez juz widziała pewne oznaki skazy. Probiotyk reguluje prace jelit wiec wpływa na regularnośc wypróżnień, wpływa na kolki, wspomaga niedojrzały układ trawienny, uszczelnia barierę jelitowa maluszka. Kuracja tym probiotykiem trwa 3 miesiace, jest dostepny w aptekach bez recepty.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: