Reklama:

Ekologiczne produkty (10)

Forum: Karmienie niemowląt

gość
06-09-2012, 07:19:55

Dzień dobry. mam pytanie odnośnie podawania dziecku w wieku 9 miesięcy jajek ale tych z upraw ekologicznych, czy to jest bezpieczne dla mojego maluszka?
Kasia
Początkująca
06-09-2012, 10:56:50

Witam Pani Kasiu, zaleca się, aby 9-miesięczny maluch spożywał codziennie 1/2 żółtka (białka jeszcze nie podajemy). Najlepiej jest je ugotować na twardo, posiekać i dodać do jednego z posiłków dziecka. Bardzo dobrze byłoby wykorzystać do tego celu jajka, pochodzące od kur chowanych w gospodarstwach ekologicznych.
Pani Izabela Wójcik, specjalista Serwisu dla Rodziców firmy HiPP, od wielu lat swoją wiedzą i doświadczeniem wspiera młodych rodziców udzielając porad z zakresu żywienia niemowląt i małych dzieci. Prywatnie jest mamą dwóch dziewczynek. www.hipp.pl
gość
23-09-2012, 08:12:46

Witam, jestem studentką prowadzącą badania na Uniwersytecie Technologiczno - Przyrodniczym w Bydgoszczy w Katedrze Ekonomiki, Organizacji i Zarządzania na temat kształtowania marki ekologicznych produktów mleczarskich. Poszukuję osób chętnych poświecić 5 minut na wypełnienie mojej ankiety tak więc zachęcam i z góry dziękuję za każdą z nich!!
LINK >> http://moje-ankiety.pl/respond-31259.html <<
Początkujący
28-11-2013, 09:29:21

Mi znajomi polecili stosować (poza ekologicznym odżywianiem) ekologiczne kosmetyki dla dzieci. Uważam, że to dobry pomysł. Co o tym sądzicie?
Forumowiczka
01-12-2013, 11:11:53

Wszystko co ekologiczne jet lepsze od nafaszerowanych chemią produktów. Chemii w pokarmach, czy kosmetykach nie da się całkowicie uniknąć. Choćby nawet uprawiać własny ogródek i jeść tylko warzywa właśnie z niego to tak czy siak nie wyeliminujemy związków chemicznych przenikających do warzyw z gleby czy powietrza.
Myślę, że w dzisiejszych czasach warto stawiać na produkty ekologiczne oraz najmniej przetworzone.
gość
01-07-2015, 17:14:46

Ja wam polecam naturalne dezodoranty The Ohm Collection - http://theohmcollectionpoland.pl
są świetne! nie mają żadnej chemii, są w pełni naturalne, ekologiczne i czyste! używamy z mężem od jakiegoś czasu. Przeżyciliśmy się na eko kosmetyki po tym jak moja teściowa zachorowała na nowotwór piersi. Używamy je dwa razy dziennie, zatrzymują pot i dają fajny zapach. Podoba mi się, że nie są nafaszerowane aluminium i parabenami. teraz jest przecież tego pełno. Polećcie mi jeszcze jakieś firmy tego typu z eko kosmetykami.
gość
08-09-2015, 07:43:10

gold 2013-12-01 12:11:53
Wszystko co ekologiczne jet lepsze od nafaszerowanych chemią produktów. Chemii w pokarmach, czy kosmetykach nie da się całkowicie uniknąć. Choćby nawet uprawiać własny ogródek i jeść tylko warzywa właśnie z niego to tak czy siak nie wyeliminujemy związków chemicznych przenikających do warzyw z gleby czy powietrza.
Myślę, że w dzisiejszych czasach warto stawiać na produkty ekologiczne oraz najmniej przetworzone.
Całkowicie się z Tobą zgadzam! Baaa, już od jakiegoś czasu stosuje eko kosmetyki i jest mi z tym dużo lepiej. Np. krem na bazie nasion konopi nawilża skórę o wiele lepiej niż nie jeden zwykły komercyjny krem. Ogólnie wychodzę z założenia, że wszystkie odpowiedzi są w naturze - lekarstwa itp. - więc po co truć się chemią? Ostatnio też natrafiłam naa http://ecozoom.pl który gorąco polecam!! I stamtąd zaopatruje się w kosmetyki dla siebie, jak i dla małego (sześciolatek). Polecam!
gość
06-10-2015, 13:15:56

Ale naprawdę ekologiczne. Ja niestety coraz częściej sie spotykam z tym, że "ekologiczna żywność" to zwykła żywność od rolników bez żadnych certyfikatów, a przecież wiadomo że stouja oni jakieś opryski itp. Trezba patrzeć na wszystko.
gość
13-05-2016, 11:30:10

To już większa pewność jest, że towar jest ekolgiczny jak kupujesz npm. bambusowe szczoteczki do zębów czy bawełniane torby z http://ecobamboo.pl/
gość
20-04-2017, 11:13:36

Oczywiście, że ekologiczne produkty są lepsze. Certyfikaty nie raz sprawdzałam, żeby się upewnić, bo wychodzę z założenia, że jak mam płacić więcej, to mam prawo więcej wymagać. Oczywiście nie jestem w stanie całej żywności kupować bio. Warzywa mam z dobrego źródła, polskie owoce z własnej działki, ale dzieciakom słodycze kupuje wyłącznie ekologiczne. Ewentualnie kupuję surowce ekologiczne i piekę, ale nie zawsze mam na to czas. Dzieciaki uwielbiają batony lifebar i pulsin ze sklepu rawfoods.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: