Reklama:

Frytki (7)

Forum: Karmienie niemowląt

gość
19-09-2012, 08:36:31

Moje dziecko ma 3,5 roku i nie chce jeść nic innego oprócz frytek. Co robić?
Komentatorka
19-09-2012, 20:46:39

Witaj!
Wiem ze to moze dziwnie zabrzmi ale napisz cos wiecej o dziecku jak sie rozwija itp...
czasem probleby z zywieniem mają tez inne podłoze.
pozdrawiam
:)
gość
20-09-2012, 10:29:32

Witaj
wiesz co Patryczek rozwija się bez zastrzeżeń, a przynajmniej takich nie zauważyłam. Był czas że chciał pić tylko mleko, do którego dodawałam kakao lub kaszkę, ale teraz to nawet mleka nie chce. Jest to dla mnie nie pojęte jak dziecko tak pełne energii nie potrzebuje pokarmu i napojów Nie mniej jednak zaczynam się martwić czy to nie spowoduje w przyszłości pewnych uszkodzeń w rozwoju kości i mózgu...
Komentatorka
20-09-2012, 11:17:28

Hej!!
w sumie to pytanie było do eksperta i przez pomyłke napisałam ,moze najpierw poczekamy co powie ekspert a pozniej chętnie jeszcze nawiąze dyskusje .pozdrawiam
gość
20-09-2012, 11:53:23

Dokładnie
Początkująca
20-09-2012, 15:50:19

Witam serdecznie, frytki - jak powszechnie wiadomo - nie są wartościową potrawą, dlatego nie mogą one stanowić podstawy jadłospisu małego dziecka. Warto dołożyć wszelkich starań, aby zmienić to upodobanie, choć rozumiem, że czasem może nie być łatwo. Na początek proponuję ustalić stałe pory karmienia malucha i wtedy zaoferować mu zdrowe posiłki na bazie warzyw, owoców, mleka, produktów pełnoziarnistych ryb czy jajek. (Pomiędzy tymi posiłkami nie podajemy żadnych przekąsek, ani słodkich napojów). Możliwości jest bardzo wiele i na pewno znajdzie Pani coś, co synkowi przypadnie do gustu - zwłaszcza jeśli podamy danie w atrakcyjny, kolorowy, zabawny sposób, na ulubionym talerzyku czy w ukochanym kubeczku ze słomką. Dobrze jest, kiedy maluch może sam zadecydować, co chce zjeść mając do wyboru 2 lub nawet 3 wartościowe propozycje. Sprawdza się też spożywanie posiłków wspólnie przygotowanych z malcem. Polecam również bardzo smaczne produkty z asortymentu HiPP, atrakcyjne dwuwarstwowe desery mleczno-owocowe z serii Owocowe Duety czy bajkowe dania z serii Junior BIO Obiadki w miseczkach w kształcie serca, na opakowaniu których znajduje się zabawna pacynka Hippolita do wycięcia. Powodzenia!
Pani Izabela Wójcik, specjalista Serwisu dla Rodziców firmy HiPP, od wielu lat swoją wiedzą i doświadczeniem wspiera młodych rodziców udzielając porad z zakresu żywienia niemowląt i małych dzieci. Prywatnie jest mamą dwóch dziewczynek. www.hipp.pl
Komentatorka
20-09-2012, 18:44:04

moze przeniesiesz wątek na nie ekspercki ?bo tak jakos dziwnie pisac Chetnie podrązylabym temat pozywienia dalej

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: