Reklama:

gaworzenie (2)

Forum: Psyche, psychologia

gość
25-11-2011, 12:23:03

Prosze o porade w sprawie gaworzenia a raczej slabego gaworzenia coreczki. Corka ma obecnie 8 miesiecy jakos tydzien temu zaczela gaworzyc mamama nastepnego dnia zapomniala o mamama i zaczela bababa nastepnego papapa i tak dadada lalala jajaja. a dzis dziudziudziu. Tak jakby zapominala o tym co sie wczesniej nauczyla i przechodzi do nastepnego dzien za dniem. Gaworzy tylko jak ma bardzo dobry humor w szczegolnosci rano i jak trzyma zabawke. Te gaworzenie nie jest wyrazne i jest jego bardzo malo wedlug mnie. Dla mnie jest to wrecz bardzo dziwne. Corka ma sluch dobry przynajmniej tak mi sie wydaje bo reaguje na roznorodne dzwieki. Na swoje imie reaguje tylko jak nie jest czyms zajeta(a moze poprostu reaguje na moj glos trudno powiedziec)a zajeta jest ciagle. Ruchowo rozwija sie nad wyrost. Czytam jej mowie calkiem sporo. Corka bardzo duzo piszczy, krzyczy , skrzeczy *** ustami itd czesto mowi mmmm i rusza ustami jak ryba. Czasem reaguje na nie choc czesciej robi mi na zlosc. nie robi kosi-kosi tylko sie smieje ze mnie jak to robie. Na glos ostatnio smieje sie rzadko. reaguje na dzieci i innych. Mieszkam w anglii a tu opieka wyglada inaczej. Czy powinnam udac sie do lekarza? czy poprostu wrzucic na luz i dac corce czas. Dziekuje
Początkujący
15-10-2014, 15:44:41

Mi się wydaje,że nie.Zbitki mamama itd. w tym wieku są normalne.
Czy możecie coś powiedzieć o firmie [url=http://szambo.go3.pl]EKO-TRANSspj[/url]? Korzystał ktoś?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Stękanie wudechowe podczas snu.
Witam. Syn podczas snu stęka przy wydechu tak jagby nie mógł wypuścić powietrza. W tym czasie cały czas sie przewraca z boku na bok.
jakie badania krwi przy zaburzeniach nastroju i wybiórczości pokarmowej
Hej, mam pytanie do lekarza lub do rodziców, którzy mieli podobny przypadek ze swoim dzieckiem. Syn lat 13 konsultowany z psychologiem w ramach zaburzeń nastroju (nie ma chęci wstawać rano, jest powolny w zadaniach, zapomina, rozkojarza się, nie widzi czasami sensu w życiu, leniwy). Pani psycholog kazała nam zrobić badania krwi, żeby sprawdzić, czy są jakieś braki mogące wpływać na zaburzenia nastroju. Kazała zbadać przede wszystkim wit D. Dodatkowo syn ma od jakiegoś czasu wybiórczość pokarmową. Ostatnimi czasy nie chce jeść mięsa (bo żal mu zwierząt) i ogólnie to jedzenie ma monotematyczne, najchętniej kanapki z pasztetem, serem żóltym, keczupem itp. Na pewno będziemy robić wit. D, żelazo, pakiet hormonalny (tsh, ft3, ft4), wit. B12, magnez, glukozę i morfologię. I pytanie moje , jakie jeszcze badania krwi mu zrobić?
gość
Próba tuberkulinowa
Witam, dzisiaj syn 5 letni miał założoną próbę tuberkulinowa, dziecko jest alergikiem i dostaje singular oraz hitaxse. Czy teraz mogę mu je podać, czy lepiej się wstrzymać do odczytu.
gość
Wysokie proby watrobowe
Poeniesione proby wtrobowe u 4 latka wykryte przypadkowo. Alt początkowo 68 alt 74 po miesiącu ast58 alt 52 po tygodniu znowu wzrosły do 60 i 65 po powtorzeniu znowu spadek do 58 i 59. Usg wporzadku. Cmv toxo moninukleoza hbs ujemne. Albumina w normie alfa 1 antytrypsyna, iga też ok. Celiakia wykluczona. Nerki trzustka rowniez wyglada to ze ze wszytko wporzadku. Jakie badania mozna jeszcze wykonac? Gdzie szukac przyczyny? Morfologia bez wiekszych odchylen.
Reklama: