Reklama:

Gesty katar sluzowy (2)

Forum: Katar i nieżyt nosa

gość
07-11-2018, 12:06:25

Witam, czy ktos moze mi pomoc: Niemowle 7 miesiecy ma praktycznie od urodzenia problem z nosem. Jak mala miala tydzien zaczelo jej charczec( bulgotac) w nosie w nocy podczas snu,jednak z nosa nic nie wylatywalo ani nie mozna bylo sciagnac frida. Takie akcje nam sie ciagle powtarzaja z ta roznica ze obecnie po kilku dniach furczenia w nocy i niespokojnego snu udaje sie nam sciagac bardzo gesty( sluzowy (bardzo bardzo lepki, ciagnacy, przezroczysty z babelkami powietrza) katar jezeli to cos mozna wogole nazwac katarem... Dochodzi do tego mokry kaszel ale dopiero w momencie kiedy duzo jej "najdzie" tej wydzieliny. Podaje Zyrtec i robimy inhalacje z soli fizjologicznej ale czasem mam wrazenie ze po tej inhalacji jest gorzej bo zaczyna charczec przy oddychaniu i nie moze tego odksztusic. Wymaz z nosa ujemny. Czy moglby sie wypowiedziec jakis lekarz co moze byc przyczyna tak specyficznego kataru? Poza tym dziecko nie wykazuje objawow infekcji- brak goraczki, sampoczucie ok.Bardzo prosze o pomoc bo jestem tym juz tak zmeczona caly czas biegam z inhalatorem i frida a lekarz twierdzi ze dziecko zdrowe.
gość
18-03-2025, 09:27:30

Szczerze, to piszę dla każdego, kto ma podobny problem - tzn dziecko wiecznie chore - bo katar, angina, zapalenie ucha. Za radą znajomej lekarki, razem z mezem zrobilismy wymazy z nosa i wyszedl nam gronkowiec zlocisty, przeleczylismy antybiotykiem i jak reka odjal - badania kupilismy na https://zdrowegeny.pl/

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: