Reklama:

Gorączka u rocznego dziecka od 10 dni! (2)

Forum: Choroby dziecięce

gość
12-06-2021, 08:22:08

Dzień dobry,
10 dni temu syn (13 miesięcy) zaczął gorączkować (38,3-39,3)Dodatkowo pojawił się katar i kaszel oraz ogólne osłabienie i rozdrażnienie dziecka. Wszystko zaczęło się w Boże Ciało, wizyta u lekarza nie była możliwa, następnego dnia byliśmy u pediatry, osłuchowo wszystko wporzadku, gardło czyste i pani doktor stwierdziła, że to przez wychodzące zęby ( aktualnie wychodzą czwórki). Dwa dni wcześniej mieliśmy szczepienie na Odrę,świnkę i różyczkę ale pani doktor nie widziała związku z tym, bo za mało czasu minęło. Przypisała nebbud do inhalacji oraz krople do nosa z antybiotykiem-dicortineff i syrop-deslodyna. Przez weekend sytuacja nie uległa poprawie. Gorączka cały czas wzrastała(ibuprofen i paracetamol na zbicie naprzemian), synowi zdarzały się dreszcze, katar z lejącego zrobił się odrobinę gęstszy a kaszel nie był już aż tak suchy i dokuczliwy. W poniedziałek byliśmy na kolejnej wizycie u pediatry, po raz kolejny nie stwierdziła nic poważnego i kazała postępować jak do tej pory. Dwa dni temu syn od rana miał 38,5 i po podaniu ibuprofenu gorączka zniknęła na cały dzień i pojawiła się ponownie o 19. Wykonałam synowi badanie ogólne moczu oraz morfologie na własny koszt. Mocz ma zaniżony ciężar (1,003) oraz podwyższone pH-8. W morfologii leukocyty obniżone 5,06 tys,limfocyty powyżej-52,80%, reszta w normie ale niektóre parametry na minimum a niektóre na maximum ale jeszcze mieszczą się w widełkach. Wczoraj umówioną mieliśmy teleporade w celu omówienia wyników, poinformowałam panią doktor, że syn nadal źle się czuje i goraczkuje- przypisała antybiotyk zinnat, którego nie mogę podać dziecku, gdyż od razu wymiotuje, nawet rozrobienie z sokiem nie pomaga, wyników krwi nie skomentowała a pH moczu kazała dawać Wit c. Doszły nam również biegunki, raz słabsze a raz gorsze ( pojawił się śluz w kale) Zastanawiam się czy to już nie jest czas na szpital, od dwóch dni co prawda syn ma lepszy humor przeplatany z atakami histerii i płaczu ale widać, że samopoczucie jest lepsze. Czy to normalne żeby gorączka trwała tak długo?
Początkujący
18-01-2022, 11:34:01

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: