Przeczytaj komentowany artykuł: HSG – czy jest przydatne i bezpieczne?
hej , ja lecze sie od 5 lat , majac 16 lat przestalam miesiaczkowac , nie mialam nawet rok okresu , poszlam do lekarza ale lekarz ewidetnie mnie olal;/ dawajac mi antykoncepcje po ktorych puchlam, potem zmienilam lekarza na kobiete byla nie mila i to samo antykoncepcja ze za duzo chormonow meski i to cala filozofia;///, w styczniu dostalam namiary na dobrego Gine-Endo, poszlam mily starszy facet, i co piersze polozenie na oddzial i badania i okazalo sie ze mam zespol pocylistycznych jajnikow(PCOS),objawy moje to: nadcisnienie tetnicze, brak miesiaczki i otulosc w jamie brzusznej! Bralam plastry EVRA i DUPHASTON by dostawac okres , ale watpie ze sama go dostane bez pomocy lekow, w kwietniu 2012 , lekarz dal mi skierowanie na HSG , ale aparat byl zepsuty i doczekalam sie w czerwcu lecz co najgorsze dostalam skierowanie na posiew z pochwy by byc czysta na HSG , okazalo sie ze mam GRZYBICE , dostawalam leki dopochwowe przez 6 dni i doustne z mezem , by sie choroba nie rozwijala bardziej , nastepnie wzielam dupha. dostalam okresu w lipcu i znow na posiew poo okresie i znow dupa;( okazalo sie ze mam E-COLIE , i bralam ampolki dopochwowe , no i nie wiem jeszcze co wyjdzie z posiewu ;( poprostu to jakies zrzadzenie losu;( a czekanie mnie juz dobija chyba nie naleze do cierpliwych;( od 2 lat staramy sie z mezem o bobo;c i nic , nie wiem czy kiedy kolwiek bede mniec dzidziusia;c