Reklama:

ilość mleka modyfikowanego (4)

Forum: Żywienie dzieci

gość
05-07-2011, 19:56:38

Witam,
Mój synek 19 lipca skończy dwa miesiące, z powodu słabej wartości oraz małej ilość mojego mleka przeszliśmy na mleko początkowe. Dwumiesięcznemu dziecku powinno podawać się 6x120ml (tak jest na opakowaniu) lecz jemu to nie wystarcza, w dzień potrzebuje wypić za każdym razem 150ml,w nocy mniej (na dobę zjada ok850ml). Martwię się czy to nie za dużo...jego waga w tym momencie to 5kg. proszę doradźcie
Początkująca
16-07-2011, 07:24:36

A jaką miał wagę urodzeniową?Myślę że dziecko samo wie ile potrzebuje ale jeśli cię to niepokoi idz do lekarza niech cię skieruje na jakieś badania.
Komentatorka
11-08-2011, 18:20:42

Dziecku należy podawać pokarmu tyle ile potrzebuje.Na chwilę obecną może jeść więcej a po jakimś czasie samoistnie sobie wyreguluje ile będzie mu potrzeba.Mało które dziecko je ile jest napisane na pudełkach,wiem co mówię mam 2 dzieci.I też nie raz się zastanawiałam nad faktem żywienia,ale skoro chcą dzieci więcej to należy dziecko dokarmiać.
Wtajemniczona
11-08-2011, 18:28:58

Witam, moja corka ma 4 miesiące i gdy skończyła miesiąc dostala butlę. Wypijała w tamtym czasie również około 150ml ale był też okres że po 80 ml. Teraz je 4 razy po 180 ml bo zrezygnowala całkowicie z karmień nocnych. W zasadzie od tygodnia dostaje zupkę więc je 3 razy mleko 180 ml, raz zupkę ok 130 g no i płyny ok 150ml. Myślę że powinnaś dawać synkowi tyle mleka ile chce. Pediatrzy też sa za tym by dzoecko dostało tyle pokarmu ile potrzebuje.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: