Reklama:

interpretacja wyników Malwina Prośba (2)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
18-05-2015, 06:52:49

Witam,
Córka ma sluzowate kupki. Zrobiliśmy badanie kału. Wyniki pierwszego przedstawiają się następująco ph 5, ciaka redukujące 0,75% ziarna skrobi pojedyncze, tluszcze obojetne dosc liczne, kwasy tł., nieobecne, włókna mięsne nieobecne, pasma śluzu nieliczne. Po 2 dniach zrobiliśmy następny badanie a w nim ph 5 ciała 1,5%, ziarna i tłuszcze pojedyncze, kwasy i włókna nieobecne nie uwzględniono sluzu. Dodatkowo mała ma krostki na policzkach na uszkach i za uszkami. Sa one liczne i szorstkie. Rano srednio widoczne z biegiem dnia zaczynają robic się czerwone i powstają plamy. Bardzo proszę o interpretację
gość
18-05-2015, 07:02:27

Dodam że córka ma prawie 8 tygodni Urodziła się 21.03 Waga wypisowa 3020 waga z 13.05 4470 Marudna jest tylko wieczorem Brak kolek od 13.05 podaję jej dicoflor 5 kropelek dziennie Od soboty pijawily się kupki z zielonymi grudkami. Wcześniej były one białe. Karmię piersią Sporadycznie małej podaje enfamil lipid dha 1. 3 razy w tygodniu do 4 60-90ml

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ból głowy po summaded
Moja córka 5 lat, po 3-ech dawkach summaded po 5 ml na dzień, w czwartym dniu - okropny ból głowy, rano i wieczór. Ból głowy przy którym dziecko jest blade i bardzo słabe - nigdy takiej sytuacji nie mieliśmy. Paracetamol nie pomoga, bo tylko 2 godziny jest dobrze, potem znów ból powraca.
gość
Stosowanie kremu aldara
Dzień dobry. Czy można stosować maść aldara (kłykciny) na wewnętrznej stronie warg sromowych mniejszych?
inhalacje
Czy stosujecie inhalacje przy leczeniu infekcji u swoich dzieci? Słyszałam, że bardzo pomagają nawet przy leczeniu zwykłego kataru? Nie mam na razie inhalatora i zastanawiam się czy warto kupić.
gość
Wyniki IgA oraz inne
Witam. W czwartek kolejna dawka szczepionki 6w1. Chciałam przed nią wykonać wyniki. Mały ma 10 i pół miesiąca oraz od listopada katar raz większy raz mniejszy. Wyszło podwyższone IgA 0.22 g/l. Norma 0.00-0.14. Do tego z morfologii nieznacznie podwyższone erytrocyty, hemoglobina i hematokryt oraz nieznacznie poniżej normy MCH, neutrofile. Z rozmazu krwi: gran. legmentowane 14 (norma 17-60), Limfocyty 82 (norma 20-70. Bardzo proszę o interpretację wyników.
Reklama:
Reklama:
Reklama: