Reklama:

jak przekonać meza do szczepien? (5)

Forum: Profilaktyka i szczepienia

gość
26-10-2016, 14:00:56

Mój mąż uznał że nie będziemy szczepić dzieci przeciwko pneumokokom i nie daje sie przekonać. Twierdzi że jako ojciec ma prawo się nie zgodzić. Mnie jednak zależy żeby zaszczepić synków (bliźnięta, maja po 6 miesięcy) i wiem, że teraz to najlepszy moment. Jak go przekonać? Nie chcę jednak szczepić wbrew jego woli
gość
26-10-2016, 14:02:20

długa lista chorob wywolywanych przez pneumokoki to dosc silny argument.....
gość
29-10-2016, 11:06:41

Może powinniście razem porozmawiać z jakimś lekarzem? są też w internecie strony www z wiarygodnymi informacjami, np. szczepimy com pl - kopalnia argumentów :) moj mąż też miał opory (teściowa go trochę podburzyła :PPP) ale jak mu poczytałam, to przyznał mi rację i zaszczepiliśmy dzidziusia :)
gość
08-06-2017, 07:59:56

Mąż ma rację
gość
28-09-2017, 11:41:38

Szkoda zdrowia dzieci na szczepienia. Prosze sie doinformowac w tym temacie zeby potem nie biegac po lekarzach I nie ratowac dzieciom zdrowia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zgrubienie na piersi u 12 latki
Witam, u mojej 12 letniej Córki zauważyłam na lewej piersi zgrubienie, Córka mówi że przy dotyku ją boli. Dodam że jeszcze nie zaczęła dojrzewać piersi jej nie rosną.Jedna miers ma zupełnie płaska a w drugiej widoczne jest to zgrubienie. Chciałam się poradzić bo trochę mnie to niepokoi. Możliwe że właśnie zaczynają jej rosnąć piersi. Ale Myślę żeby udać się do pediatry. Będę wdzięczna że wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam
inhalacje
Czy stosujecie inhalacje przy leczeniu infekcji u swoich dzieci? Słyszałam, że bardzo pomagają nawet przy leczeniu zwykłego kataru? Nie mam na razie inhalatora i zastanawiam się czy warto kupić.
gość
IgA zawyzona u 2,5 letniego dziecka
Witam Państwa serdecznie u mojej 2,5 letniej córki wyszło w wynikach badań podwyższone badanie immunoglobuliny kl A zakres referencyjny wynosi od 0,1 do 0,9 córka ma 1,1 bardzo się martwię czy to coś poważnego termin do lekarza mamy za kilka dni bardzo proszę o odpowiedź z góry dziękuję za odpowiedź
gość
Bakteria w moczu
Witam, Czy ktoś się spotkał z bakteria Citrobacter koseri? Wyszło ono u noworodka ma 3,5 tygodnia. Badanie ogólne wyszło w porządku oprócz obecności bakterii. Leukocyty w normie. Czy konieczne będzie leczenie antybiotykiem w szpitalu?
Reklama: