Reklama:

jak rozpoznac czy to nie choroba (2)

Forum: Pielęgnacja i rozwój dziecka

gość
06-06-2011, 05:31:00

mam 2letniego synka ktory pomyslnie przeszedl bilans,choc wczesniej mial 2razy jako 8msc i 1,5roczne dziecko robione usg glowki.rozwija s normalnie ale obwod powyzej 97centyla wymagal sprawdzenia.lekarz stwierdzil ze wszystki jest w normie a dziecko duza glowe ma po mnie.Obecnie kamil ma 2lata i 93cm wzrostu ale troche niepokoja mnie jego nozki ktore mam wrazenie sa troche krotkie.Chcialbym wiedziec jak nazywa s choroba w ktorej w pewnym momencie dziecku przestaja rosnac rece i nogi w efekcie nie osiaga przecietnego wzrostu.Jak i w jakim wieku s to rozpoznaje.Prosze o rade.
krzysztof.
Początkująca
08-06-2011, 18:32:14

Jeżeli kontaktował się pan z lekarzem, który uznał, że wszystko jest w porządku to proszę się tego trzymać. Podczas kolejnych kontroli i bilansów lekarz pediatra na pewno będzie miał wszystko pod kontrolą.
Agnieszka Boratyńska Położna Szpital Specjalistyczny Św.Zofii w Warszawie. Patronem porad jest producent Alantanu i Alantan Plus oraz linni dermo kosmetyków alantandermoline

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
krople do uszu
stosował ktoś z was u dzieci lix do ucha? Synkowi sie zatkało ucho, próbowałam się dostać do larygologa ale termin dopiero za kilka dni, nie mam jak pojechać z nim do szpitala, drugie dziecko z antybiotykiem w domu, w aptece mi to polecono ten krople, dopiero raz zastosowałam, czy to szybko działa?
gość
ukaszenia owadów
co stosujecie na takie problemy? Mój mały zawsze sie okrutnie drapie jak go coś pogryzie, stosowane już były żel, plastry, domwe sposoby cytryna, cebula nic nie działa :( co mogę jeszcz zastosować?
gość
Ankieta dotycąca wpływu fizjoterapii na sprawność dzieci z MPD w wieku 6-13
Witam serdecznie, jestem studentką III roku fizjoterapii na Uniwersytecie Medycznym w Łodzi. Zgłaszam się do Państwa z ogromną prośbą o wypełnienie ankiety, z której wyniki pomogą mi w wyciągnięciu wniosków na temat wpływu rehabilitacji dzieci z MPD na ich sprawność funkcjonalną. Ankieta kierowana jest do rodziców/opiekunów dzieci z mózgowym porażeniem dziecięcym w wieku 6-13. Z góry dziękuję za wypełnienie ankiety. https://www.survio.com/survey/d/R6E5F3J8B3L0S7T4O
Kosmetyki dla dzieci
Czy kosmetyki kolorowe dla dziewczynek, dostępne w sklepach są bezpieczne dla skóry dziecka? Moja córka marzy o lakierach do paznokci itp, bo kolezanki mają, a ja się zastanawiam na co zwracać uwagę przed zakupem. Bo przeciez nie pomaluję jej paznokci zwykłym lakierem, ani nie zmyję go potem żadnym zmywaczem, szkoda skóry i paznokci.
Reklama: