Reklama:

jak urozmaicić posiłek (2)

Forum: Karmienie niemowląt

gość
07-09-2012, 09:48:16

jak urozmaicić dietę 3 latka, żeby chętniej jadł ? wymyślam różne formy podawania posiłków na wesoło i kupiłam ostatnio miseczki niekapki, ale mój syn jest sprytniejszy, ciągle wybrzydza przy jedzeniu, może są jakieś psychologiczne i proste sposoby na niejadki ?
nie potrafię też być stanowcza i się na niego złościć, przecież to maluch, ale wewnętrznie i psychicznie mam dość ;/
mama Grzesia - 3 letniego niejadka
proszę o pomoc ! :)
Początkująca
07-09-2012, 15:09:34

Witam serdecznie, jeśli szuka Pani pomysłu na posiłki dla malucha zachęcam do zapoznania się z jadłospisami, do których kieruje poniższy link. http://www.hipp.pl/poradnik-zywieniowy/jadlospisy/po-15-m-cu-do-3-lat/jadlospis-1/
Jadłospisy te zawierają propozycje odpowiednie także dla 3- latków. Zachęcam Panią również do przeczytania mojej wczorajszej odpowiedzi w wątku "Moje dziecko nie je", której udzieliłam innej Mamie małego niejadka .
Pani Izabela Wójcik, specjalista Serwisu dla Rodziców firmy HiPP, od wielu lat swoją wiedzą i doświadczeniem wspiera młodych rodziców udzielając porad z zakresu żywienia niemowląt i małych dzieci. Prywatnie jest mamą dwóch dziewczynek. www.hipp.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: