Reklama:

jak wysłać dziecko na kolonie - czy dawac leki? (4)

Forum: Pielęgnacja i rozwój dziecka

gość
01-06-2011, 11:19:27

moja Ania jedzie za tydzień na kolonie, mam jej zapakować jakąś apteczkę i leki, Ania ma 11 lat, proszę o pomoc
Początkująca
01-06-2011, 19:01:00

Jeżeli dziecko przyjmuje jakieś leki na stałe oczywiście powinno je zabrać ze sobą na wyjazd. Należy poinformować o tym opiekuna grupy. Żadnych innych leków dziecko nie powinno mieć ze sobą.
Agnieszka Boratyńska Położna Szpital Specjalistyczny Św.Zofii w Warszawie. Patronem porad jest producent Alantanu i Alantan Plus oraz linni dermo kosmetyków alantandermoline
gość
05-07-2011, 17:10:24

Hmmm ja osobiscie jestem odmiennego zdania niz ekspert poniewaz jezdze juz na kilonie kilka lat i wiem jak czasem ciężko sobie poradzić z niektóreymi przypadłościami.O czym mówię..otóz jako pielegniarka staram sie podawac jak najmniej srodkow farmalologicznych, dlaczego bo niewiem jak na nie reaguje dziecko. Jesli rodzic zapakuje choc kilka lekow na rozne przypalowyci to wtedy problem z glwy, nie mowie tu o brani nie wiadomo ilu tablet, choc te proste ktore rodzic podaje na bol głowy, na biegunke, na bol brzucha.
Komentatorka
15-08-2011, 14:45:57

Jeśli dziecko na stałe używa jakieś leki to oczywiście że musi je wziąć ze sobą na wyjazd.A takie podstawowe leki np. na biegunkę czy zatrucia to opiekun powinien mieć ze sobą.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: