Reklama:

jakiego zwierzaka kupić alergikowi?? (3)

Forum: Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
12-10-2004, 20:38:00

Mam pytanie. Jakie zwierze domowe jest najbardziej bezpieczne dla dziecka z alergią- chodzi mi o to które najmniej uczula.

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Forumowiczka
12-10-2004, 22:08:00

Dla alergika poleciłabym rybki, wiem to doświadczenia, ponieważ sama mam akwarium i alergików w domu. Obecnie na rynku jest wiele bezpiecznych dla alergika pokarmów dla rybek, w postaci płatków lub granulek, zamykanych w szczelnych plastikowych pojemnikach. W karmieniu rybek nie polecam suszonych dafnii, które są alergizujące. Dla alergika nie kupuj żadnych zwierząt futerkowych ( w szczególności koty) i ptaków (papugi). Możesz jeszcze zdecydować się na żółwie czerwonolice, są bezpieczne dla alergika, ale niestety uciążliwe dla mamy, jeśli dziecko nie jest jeszcze na tyle samodzielne aby utrzymywać przy żółwiu porządek.(wiem coś o tym) Powodzenia.
Mgr Dorota Binkiewicz <br>Redaktor Medforum
Wtajemniczona
29-10-2004, 22:42:00

Najlepszy jest żółw.Ja mam stepowego.Lubi być głaskany,siedzieć na kolanach,latem można wyjść na spacer.
Nie jest wbrew pozorom niekomunikatywny.Poza tym mało wymagający.Nie jest trudno znaleźć opiekę ,gdy wyjeżdża się na długo.
Polecam żółwia lądowego!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: