Reklama:

Jedzonko po 6 miesiącu (3)

Forum: Karmienie niemowląt

gość
17-08-2017, 08:55:40

Witam. Córka skończyła 6 miesięcy. Jest na mleku modyfikowanym tak więc od 2 miesięcy stopniowo wprowadzamy różne produkty. Ma bardzo dobry apetyt i wszystko jej smakuje. I warzywa i owoce i mięsko i kaszki. Prawie od początku przesypia cale noce. Na ostatniej kontroli mając prawie 6 miesiecy ważyła 7.600. Nasz plan dnia pod kątem jedzenia wygląda następująco
8.30-9.00 mleko modyfikowane 210 ml.
12.00 kaszka manna/ryżowa itp. O jakimś smaku (zawsze bez cukru)
15.00 obiadek - zupka lub mięsko z warzywami, ziemniaczkami. Różnie.
16.00-deser-owoce
18. 00 np słoiczek owoce & zboża hipp (owoce z kleikiem orkiszowyn czy ryżowym. Owoce z biszkoptami)
21.00 butla w z mlekiem 210 ml
W ciągu dnia córka oczywiście pije ale bardzo niechętnie wodę. Woli choć troszkę dolanego do niej soczku lub jakąś herbatkę koperkowa czy też owocowa.
Czy nasz jadłospis jest dobry? Wg schematu żywienia dziecka który stosowałam jest mowa że od 7 miesiąca życia dziecku wprowadzamy z 5 posiłków dziennie 3 posiłki mleczne (mleko. Kaszki czy jogurt) do tego obiad i inne dania uzupełniające. Jak to liczyć? Tzn jeśli dam dziecku tak jak daje 3 posiłki mleczne (mleko. Kaszke i mleko na noc, do tego obiad to co moze być tym uzupełniającym posiłkiem? Deser owocowy po obiadku? W takim razie co dać dziecku o tej godzinie 18. 00? Jeśli ja daje deser owocowy z biszkoptami czy zbożami to czy to nie jest za duzo owoców dla dziecka?
gość
19-08-2017, 16:13:23

Jak lubi jeść to podawaj tak dalej. Moja córcia za tydzień skończy 7miesiecy i ma 8,5 kg, je trochę mniej niż twoja ale też ma duży apetyt. Jak zacznie chodzic to wszystko zginie
Początkujący
03-10-2017, 14:44:39

Wydaję mi się że jest ok. Wszystko co powinno być - jest
[url=http://massboost.pl/]Somatodrol opinie[/url]

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: