Reklama:

karmienie mieszane (3)

Forum: Karmienie niemowląt

Początkująca
29-05-2015, 18:52:05

Witam. Mam pewien problem, może ktoś z Was miał podobny. Mam 2,5 miesięcznego synka. Od około miesiąca czasu dokarmiam go raz dziennie mlekiem Bebiko 1 Nutri np. przed dłuższym spacerem, bądź przed snem. Jak karmiłam go tylko piersią robił normalne kupki takie jak powinny być. Na początku dokarmiania też. Ale od około 2 tygodni są one zielono żółte z widocznym śluzem. Czasami mały ma problem z wypróżnieniem się. Od tygodnia dołączyła do tego sapka w nocy (może dlatego, że w pokoju mamy 23 stopnie przy zakręconych grzejnikach i że mały śpi ze mną i mu duszno... ale w łóżeczku nie chce za nic...) ma też mniejszy apetyt, z piersi je ok 4 razy dziennie i raz ta "butelkę". Może ktoś z Was wie, czy te kupki są normalne przy takim karmieniu, czy może to być początek infekcji? Do lekarza idziemy w poniedziałek.
gość
30-05-2015, 11:43:26

Witam, tu przeczytasz na temat kupki: http://www.osesek.pl/zdrowie-i-pielegnacja-dziecka/pielegnacja-dziecka/956-kupka-noworodka-i-niemowlaka.html
Natomiast temperatura w pokoju stanowczo za wysoka, powinna być około 20-22 stopni. Wietrz codziennie mieszkanie i postaraj się nie spać z malcem.
Ogólnie przyjmuje się, że przez pierwsze pół roku życia dziecko powinno wypijać średnio 100 ml mleka na każdy kilogram masy ciała w ciągu doby. Jednak najważniejszą wskazówką, czy dobrze karmisz dziecko, jest jego waga, czyli prawidłowy przyrost masy ciała. W pierwszym miesiącu życia noworodek musi przybrać minimum 150 g tygodniowo (to znaczy nie mniej niż 25 g na dobę). Średni prawidłowy przyrost masy ciała niemowlęcia do 3. miesiąca życia to 170-210 g tygodniowo. Po 3. miesiącu tempo wzrostu maleje. Niemowlęta 3-6-miesięczne przybierają średnio ok. 110-140 g na tydzień, czyli ok. 500-600 g na miesiąc.
Początkujący
03-06-2015, 05:54:54

Gość 2015-05-30 13:43:26
Witam, tu przeczytasz na temat kupki: http://www.osesek.pl/zdrowie-i-pielegnacja-dziecka/pielegnacja-dziecka/956-kupka-noworodka-i-niemowlaka.html
Natomiast temperatura w pokoju stanowczo za wysoka, powinna być około 20-22 stopni. Wietrz codziennie mieszkanie i postaraj się nie spać z malcem.
Ogólnie przyjmuje się, że przez pierwsze pół roku życia dziecko powinno wypijać średnio 100 ml mleka na każdy kilogram masy ciała w ciągu doby. Jednak najważniejszą wskazówką, czy dobrze karmisz dziecko, jest jego waga, czyli prawidłowy przyrost masy ciała. W pierwszym miesiącu życia noworodek musi przybrać minimum 150 g tygodniowo (to znaczy nie mniej niż 25 g na dobę). Średni prawidłowy przyrost masy ciała niemowlęcia do 3. miesiąca życia to 170-210 g tygodniowo. Po 3. miesiącu tempo wzrostu maleje. Niemowlęta 3-6-miesięczne przybierają średnio ok. 110-140 g na tydzień, czyli ok. 500-600 g
na miesiąc.
Też mam taką samą sytuacje. Ten artykuł bardzo mi pomógł. Dziękuję.
Czy jest jakaś [url=http://aimart.pl/reklama-tv.html]produkcja filmowa[/url] kręcona na śląsku?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: