Reklama:

karmienie (5)

Forum: Przypadki pediatryczne

Początkująca
10-12-2004, 10:05:00

U mojego synka stwierdzono skaze białkową.Ponieważ nie jadłam prawie w ogóle nabiału lekarz powiedział że jest uczulony na moje mleko ale dopóki przybywa na wadze mogę karmić piersią.Czy to możliwe żeby był uczulony na mleko matki?Przez to wszystko ostatnio mam wrażenie że napływa mi mniej pokarmu i boję się że nie starczy mi go na ostatnie najdłuższe karmienie przed spaniem mimo że staram się pić dużo wody i herbatek na karmienie.Lekarz kazał kupić mi mleko hypoalergiczne nan.Znalazłam takie ale od 5 miesiąca życia a mój synek ma 2,5 mies.Jakie mleko powinnam kupić?
Wtajemniczona
10-12-2004, 15:49:00

U dzieci ze stwierdzoną alergią na mleko krowie nie podaje się mleka HA .Stosuje się preparaty mlekozastępcze np.Nutramigen,Bebilon pepti[są przeznaczone dla dzieci od pierwszego miesiąca życia].
Początkująca
10-12-2004, 16:56:00

Dziękuje bardzo za odpowiedź,mam nadzieję że nie będę musiała dokarmiać synka.
Liderka opinii
10-12-2004, 20:14:00

Witam!
Najważniejsze dla niemowlęcia , u którego podejrzewamy alergię na białko mleka jest jak najdłuższe utrzymanie karmienia piersią i dostosowanie diety matki do wymogów diety bezmlecznej. W przypadku, gdy dokarmianie jest niezbędne wskazane są mieszanki eliminacyjne (np. Nutramigen, Bebilon Pepti)
[addsig]
Pozdrawiam! Agnieszka Krzywicka Ekspert Medforum Śląskie Centrum Pediatrii w Zabrzu
Początkująca
11-12-2004, 15:40:00

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: