Reklama:

Kaszel i gardło (2)

Forum: Choroby dziecięce

gość
17-02-2019, 18:44:29

Witam. U mojego 3 letniego syna ,ok.trzech tygodni temu pojawił się suchy kaszel(syn nic nie odkrztuszał) i kaszel. Zgłosiłem się z synem do lekarza ,pediatra osłuchał dziecko i zajrzał w gardło ,stwierdził że dziecko jest czyste osłuchowo. Przepisał syrop PelafenKid 3+ oraz PectoDrilk na kaszel. Minął tydzień ,a objawy nie ustąpiły. Kolejna wizyta u pediatry osłuchowo czysto,gardło podrażnione i zielonkawy katar. Syn dostał antybiotyk Amoksilav, ACC w syropie na kaszel i krople do nosa EctoRhin. Dzień po zakończeniu antybiotykoterapi u syna wystąpiła gorączka(środa) w wysokości 38 do 39.5 C
ustępuje po podaniu czopka(paracetamol lub Ibuprofen) ,a następnie nawraca. Dziecko odmawiało picia oraz jedzenia .W piątek zglosilismy się do pogotowia ,pani zbadala dziecko (gardło czerwone,język z lekkim białym nalotem,osluchowo czysty,węzły chłonne ok). Dała skierowanie na wyniki z krwi i moczu. .po badaniach stwierdziła, że dziecko ma wirusa i jest w lekkim stopniu odwodniony. Powiedziała, że musimy dziecko napić jeśli nie wtedy położy nas na oddział. O dziwo syn na drugi dzień wypił 2 litry wody,zaczął po trochu jeść. Dostał z leków HascoSept na gardło, Levopront na kaszel i czopka na gorączkę. Dzień po wizycie temperatura była ok.37-37.3. Syn był pogodny bawił się. Niestety dziś niedziela kaszel jest dość męczący, taki jakby ciężki do odkrztuszenia i gorączką nadal 38.3 . Czy ktoś mi doradzi co robić dalej, bo syn na słowo lekarz dostaje ataku płaczu
gość
17-02-2019, 21:59:12

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: