Reklama:

Katar od 4tygodni (6)

Forum: Katar i nieżyt nosa

gość
13-10-2016, 12:35:02

Od 4tygodni mamy katar jednego dnia wodnisty innego zolto-zielony-dziecko 1,5roczne . Leki ktore juz sie przewinrly to sol morska,mucofluid,lipomal,sinos,nasivin,rhinoargent,wapno,clemastinum,gropronosin.
Mi juz rece opadaja czy wymaz z nosa pokaza co to jest??czy powinnam wziasc skierowanie do laryngologa -dodam ze sama mam tez caly czas katar juz prawie 1,5mc i nie mozemy z niego wyjsc. Co powinnam robic dalej .Blagam o pomoc i porade
gość
13-10-2016, 12:36:21

Jeszcze bylo clrmastinum gropronosin i rhinoargent
Forumowiczka
26-10-2016, 08:54:19

o matkoo tak długo. Czy dziecko było badane pod kątem [url=http://znajdzlekarza.pl/swiadomypacjent/alergia-zima-czy-to-mozliwe]alergii[/url] Nam się może wydawać, że nie ma prawa być alergenów w taką pogodę, ale jak najbardziej ....
Chociaż w sumie tak patrzę, Twoje dziecko ma tylko 1.5r to nie wiem czy u tak małych szkrabeczków się wykrywa alergię.
gość
05-12-2016, 20:45:35

to rzeczywiśce może być alergiczne, nam się na katar sprawdził nozitix, chyba od drugiego roku życia można dziecku psikać, dużo bardziej skuteczne to jest niż woda morska i też ma naturalny skład, sama zresztą też przy katarze na sobie stosuję :D
gość
07-12-2016, 17:47:13

Witam, nie pisze Pani, czy oprócz kataru występują inne objawy.
Przedłużający się katar u dzieci może mieć wiele przyczyn. Oprócz infekcji może być przykładowo objawem alergicznego nieżytu nosa czy przerośniętego migdałek gardłowego lub skrzywienia przegrody nosa. Ponadto należy pomyśleć czy dziecko nie jest narażone na szkodliwe substancje, które uszkadzają błonę śluzową nosa np. dym papierosowy.
W czasie infekcji przeziębieniowej jak i w codziennej higienie nosa, polecane są izotoniczne preparaty wody morskiej, które łagodzą obrzęk i podrażnienie błony śluzowej, a także oczyszczają nos z zalegającego śluzu. Stosowanie zaś niektórych leków przez dłuższy czas np. Nasivin może spowodować tzw. polekowy nieżyt nosa. Zamiast stosować więc kolejny lek , lepiej skonsultować się z pediatrą, a następnie, jeśli będą wskazania, z alergologiem bądź laryngologiem.
W razie pytań zachęcam do skorzystania z usługi eMedi24 oferowanej przez Medipark.
http://www.medipark.pl/oferta/emedi24/
gość
29-03-2017, 08:39:20

O tak, coś wiem na temat alergicznego nieżytu. Niestety czasy są takie, że już od najmłodszych lat dzieci chorują na każdy rodzaj pyłków. Przyszłą wiosna, proponuję mieć pod ręką mapę pyleń, bo to one są często przyczyną złego stanu zdrowia. Niezależnie czy to dorośli czy dzieci. Ten na Odetchnijspokojnie.pl jest w porządku.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: