Reklama:

katar u małego dziecka (5)

Forum: Katar i nieżyt nosa

gość
10-08-2016, 18:23:54

Moje maleństwo przy tej zmiennej, kapryśnej pogodzie łatwo łapie katar. Nie potrafi jeszcze samodzielnie wydmuchać noska, więc trzeba mu w tym pomóc. Czy znacie jakieś skuteczne sposoby na oczyszczenie noska z wydzieliny, które mogą pomóc dziecku w swobodnym oddychaniu? Oprócz gumowej gruszki, bo tą znam. Może macie coś lepszego?
gość
11-08-2016, 06:19:52

Zdecydowanie najlepsze są aspiratory do noska! Fajne są te na odkurzacz ale sporo dzieci boi się odgłosu odkurzacza i mamy goniącej z czymś do nosa :P zwykłych aspiratorów jest pełno na rynku w różnym przedziale cenowym, popytaj w sklepach dziecięcych albo w aptece :)
gość
12-08-2016, 06:27:30

Witam, nie znałam tego sposobu z odkurzaczem ale cóż od czego są fora takie jak to , a tak na poważnie to każda z nas chce pomóc maluszkowi przejść przez katarek, moja znajoma kupiła chyba w aptece taki aspirator kin nosal i bardzo go chwali.
gość
16-08-2016, 06:58:03

hej ja też używam aspiratora kin i jest rewelacyjny. Ma sylikonowe miękkie końcówki przez co jest bezpieczny dla maluszków.
gość
15-02-2017, 08:29:51

moje dziecko za aspiratorem nie przepada, mieliśmy zwykły i taki pod odkurzacz i jest problem, ostatnio zaczęliśmy stosować nozitix, jes super to mały bez problemu daje sobie zapsikać nos, a to często graniczylo z cudem, spray nie spływa, ja się nie martwię ze się zaraz zakrzutsi, niektroe to mają takie ciśnienie że dziecku zawsze pół twarzy zapsikałam przy okazji tym sprayem, szybko odtyka zatkany nosek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: