Reklama:

kleik ryzowy (2)

Forum: Przypadki pediatryczne

Wtajemniczona
09-12-2004, 20:55:00

moja corka ma 3 m-ce i 3 tygodnie! Jest karmiona bebiko omneo + piers ( 2 razy dzinnie + noc).
Mama taki problem, ze wypija tego mleka tylko po 30 miax 60 mil mleka i w ten sposob jest non stop marudna i nie wyspana bo jest co 30 min glodna choc czasami po 60 mil mleka nie je przez 2 godziny!!! gdzie dawka dla dziecka o jej wadze to 210 mil.
Po kapieli na noc dostaje butle i wypija ....120 czy do tego nocnego mleka moge dodac jej troche kleiku ryzowego aby dluzej spala??? W dzien jakos sie przemecze z tym karmieniem co 30 min ale w nocy............
Waga urodzeniowa to 3,700 a teraz (3,3 m-ca) 6 kilo.
Liderka opinii
09-12-2004, 21:47:00

Witam!
Córeczka ma aktualnie idealną masę ciała. W związku z tym ilość spożywanego pokarmu jest w pełni wystarczająca. Należałoby jedynie popracować nad rytmem przyjmowanych posiłków, gdyż karmienie niemowlęcia co 30min przez całą dobę jest istotnie trudne. Ważna byłaby informacja jak długo śpi po zjedzeniu 120ml mieszanki wieczorem? Być może w ciągu dnia można byłoby nieco dłużej ją przytrzymać bez karmienia, aby systematycznie zaczęła zwiększać zjadane porcje. Taki problem występuje często u dzieci, które muszą być dokarmiane - takie niemowlęta są przyzwyczajone do zjadania jednorazowo małych objętości pokarmu. Na kleik ryżowy proszę poczekać przynajmniej do ukończenia 4 miesiąca życia. Pozostaje mi życzyć wytrwałości!
[addsig]
Pozdrawiam! Agnieszka Krzywicka Ekspert Medforum Śląskie Centrum Pediatrii w Zabrzu

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Pasożyty
Witam mam do państwa pytanie gdyż pojawiła się u jednego domownika glista ludzka cała rodzina dostała przepisany zentel oprócz 4 letniego dziecka które najpierw musi zrobić badania kału i moje pytanie brzmi czy jest sens brania leku szybciej niż dziecko czy trzeba jeszcze poczekać aż będą wyniki badań i wtedy dopiero wszyscy mają wziasc zentel czy nie ma do rzeczy różnica 7 dni ?
gość
Stękanie wudechowe podczas snu.
Witam. Syn podczas snu stęka przy wydechu tak jagby nie mógł wypuścić powietrza. W tym czasie cały czas sie przewraca z boku na bok.
inhalacje
Czy stosujecie inhalacje przy leczeniu infekcji u swoich dzieci? Słyszałam, że bardzo pomagają nawet przy leczeniu zwykłego kataru? Nie mam na razie inhalatora i zastanawiam się czy warto kupić.
gość
Zgrubienie na piersi u 12 latki
Witam, u mojej 12 letniej Córki zauważyłam na lewej piersi zgrubienie, Córka mówi że przy dotyku ją boli. Dodam że jeszcze nie zaczęła dojrzewać piersi jej nie rosną.Jedna miers ma zupełnie płaska a w drugiej widoczne jest to zgrubienie. Chciałam się poradzić bo trochę mnie to niepokoi. Możliwe że właśnie zaczynają jej rosnąć piersi. Ale Myślę żeby udać się do pediatry. Będę wdzięczna że wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam
Reklama: