Reklama:

KOlki czy nie???? (7)

Forum: Przypadki pediatryczne

Początkująca
05-02-2010, 12:29:35

Witam. Mam 3 miesięcznego syna. Gdy miał około miesiąc zaczeły się tzw kolki, ostry ból brzuszka, napinanie ciała, ból brzuszka, niesamowity krzyk trwający około 2 godzin i mijało po podaniu kropli typu Sab simplex, Infacol itd. Od około miesiąca te boleści się nasiliły, do tego syn cały dzień jest niespokojny, płaczliwy, zwija się z bólu. Nie działały już na niego żadne krople, które stosowane były przy kolkach ani masaż z maścią majerankową, ani herbatka koperkowa-wszystkie sposoby wręcz nasilają bóle. Syn Jest niespokojny, w ciągu dnia nie potrafi spać bo budzi się w trakcie snu z płaczem. Trzeba go cały czas nosic na rękach a od 2 tygodni dostaje tak okropnych ataków, zwija się cały, robi się bordowy w płaczu okropnie macha rękami nogami i krzyk-jego cierpienie jest przeraźliwe. Z każdym dniem trwa to dłużej. Zrobiłam posiew kału i okazało się że w kale jest gronkowiec złocisty. Po konsultacji z lekarzem dowiedziałam sie, że gronkowcem mam sie nie przejmować-że to są kolki i mam czakać aż przejdzie. Czuje się bezradna, niekt nie zrobił mu żadnych badań-ani USG brzucha anie nie zlecono mi badań jakichkolwiek. Ja czuję, że to nie są kolki-że mojemu synowi coś jest. I gdy on płacze to i ja z bezsilności płacze z nim, bo nikt nie chce mi pomóc, kiedy on tak cierpi. Proszę o radę, co moge jeszcze zrobić?Jakie badania prywatnie wykonać które pomogły by mi znaleźć powód cierpienia mojego syna. DOdam jeszcze że karmiony jest na Nutramigenie bo ma stwierdzoną skaze białkową, a kupy które robi sa 1-2 razy dziennie w kolorze zielonym(czym też podobno mam sie nie przejmować) z dodatkiem jakby śluzu.
Początkująca
05-02-2010, 18:59:39

Witam. Mam taki sam problem z 4 miesięczną córeczką. Po konsultacji z pediatrą zrobiłam córeczce posiew moczu, czekamy w tej chwili na wyniki. Powodem takiego zachowania może być bakteria w moczu. Podaje małej czopki Viburcol N na uspokojenie. Teraz z niecierpliwością czekamy na poniedziałek - odbiór wyników.
Pozdrawiam
Początkująca
09-02-2010, 14:15:25

Ja miałam całkiem podobnie z moim już 3 letnim synem nikt nie potrafił mi pomóc. Radzę poszukać dobrego pediatry, bo u nas odbiło się to bardzo niekorzystnie na rozwoju dziecka. Niestety nie wiem do dziś co było do końca przyczyną, radzę założyć zeszyt i spisywać wszystko z czym się dziecko styka w ciągu dnia, może to być alergia, u nas na przykład stan się pogarszał po wizytach u babci ponieważ miała królika w domu.
Początkująca
09-02-2010, 22:02:53

Zrobiłam posiew moczu i nic w nim nie wyszło. Zastanawiam się czy warto robić USG jamy brzusznej, czy tam coś będzie widać czy nic?NIe mam pojęcia....
Początkująca
06-05-2010, 21:49:51

Witam,
Bylam przekonana, ze moje malenstwo ma kolki, ale wystepowaly rowniez objawy tj. sluz w kupce, zielone, kwasne kupki. Zrobilismy test Kerrego, okazalo sie, ze synus ma nietolerancje laktozy, karmilam piersia, odsciagalam pierwsze 20ml pokarmu z kazdej piersi przed przystawieniem, wykluczylam nabial w swojej diecie, wszystko przeszlo, placzu nie bylo, bolow brzuszka, kupki byly takie, jakie powinny byc. Gdy synek skonczyl 5 miesiecy i przechodzilam na mleko modyfikowane dalam mu zwykla mieszanke ha i zobaczylam, ze moj maluszek zaczal laktoze tolerowac Tak wiec warto sprawdzic, czy to nie to, a jesli jednak to, wtedy eliminacja nabialu!
Jesli mieszanka to tylko nutramigen, bebilon pepti ma troche laktozy w skladzie...
Glowa do gory, z wszystkiego mozna wyrosnac Teraz troszke walczymy z alergia, ale wiem, ze napewno synus i z tego wyrosnie
Pozdrawiam wszystkich rodzicow!
gość
09-03-2017, 12:41:39

U nas bardzo dobrze sprawdzają się przy kolkach kropelki acidolac baby, bo w ten sposób uzupełniam dobre bakterie w brzuszku synka i objawy kolki są łagodniejsze
Początkujący
11-05-2023, 11:48:02

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: