Reklama:

Komentarze do: Choroba Kawasaki - część 1: patogeneza, kryteria rozpoznawania i badania diagnostyczne (6)

Forum: Choroby dziecięce

gość
19-08-2015, 19:06:59

Przeczytaj komentowaną treść: Choroba Kawasaki - część 1: patogeneza, kryteria rozpoznawania i badania diagnostyczne

Witam, mój ośmiomiesięczny chrześniak ma stwierdzoną chorobę Kawasaki i przebywa w szpitalu, gdzie zostanie jeszcze przez 4 tygodnie. Mam kilka pytań do osób, których dziecko również na to chorowało. Czy pojawiły się wszystkie objawy? Czy jakieś komplikacje mogą być po tym leczeniu, skutki uboczne (dodam, że wcześniej przez 5 dni mały był faszerowany różnymi antybiotykami)? Czy po wyleczeniu będą potrzebne wizyty kontrolne u kardiologa? Jeśli tak, to czy możecie Państwo polecić jakiegoś dobrego, najlepiej w kuj-pom, ale interesują mnie wszyscy najlepsi? Pozdrawiam
gość
31-08-2015, 12:57:54

Witam moja córka jest po przebytej chorobie kawasaki którą przebyła 4 lata temu. Miała wszystkie objawy związane z tą chorobą. Jesteśmy od 4 lat pod opieką centrum zdrowia dziecka, jeżdzimy 2 razy do roku na badania kardiologiczne. Teraz w pazdzierniku jedziemy na dłuższy pobyt , ponieważ córka ma złe wyniki z ekg i doszły omdlenia . Mam nadzieję że wszystko się ułoży. Pozdrawiam !
gość
19-09-2015, 19:33:44

Mój synek przebył chorobę Kawasaki na przełomie maja/czerwca tego roku. Przebieg choroby był bardzo ciężki. Jesteśmy pod kontrolą kardiologa. Na dzień dzisiejszy wszystko jest ok, ale strach pozostał
gość
15-01-2016, 13:51:26

moj synek tez jest po chorobie kawasaki niestety z powiklaniami tj z tetniakami naczyn wiecowych...czy sa tutaj mamy dzieci co tez maja tetniaki i jak u was to sie dalej potoczylo czy sie wchlonely calkowicie itd
gość
16-01-2016, 22:44:19

Witam, my niestety tez całkiem niedawno bo na przełomie listopada i grudnia mieliśmy doczynienia z tym okropnym chorobskiem, nasz 3 miesieczny synek miał wysoką gorączkę, przekrwione mocno oczka, wysypke i opuchnięte stopy. Zdiagnozowano go późno bo dopiero w 10 dobie, po podaniu seri immunoglobulin i konskiej dawce kwasu acetylosalicylowego mały po 48 godzinach po zakonczeniu podawania immuno... odgoraczkowal. Niestety stwierdzono u niego poszerzenie obu tętnic wiencowych i nierówny ich zarys czyli tetniaki nadal podajemy mu acesan 30 raz dziennie i czeka nas kontrola u kardiologa. Drogie mamy jak u was bylo z tymi tetniakami? Po jakim czasie można się spodziewać że one znikną? Na co należy zwrócić szczególną uwagę? Jak często powinny odbywać się kontrole u kardiologa? (Bo my mamy kontrol dopiero na koniec lutego)
gość
04-02-2016, 19:55:38

My jeszcze jesteśmy w szpitalu, od dwoch tygodni, a dopiero dzisiaj stwierdzili ze to Kawasaki, juz za późno na immunoglobuliny, jutro mamy echo serca. Moj synek ma 11 miesiecy, bardzo wysoko goraczkowal, nie spadala temperatura nawet po lekach, mial obrzęk stop i dloni, wysypki o różnym charakterze, przekrwienie spojowek, malinowy jezyk, spierzchniete popekane wargi i jeszcze do tego wymiotowal na zielono i mial zielona biegunke i zapalenie ukladu moczowego i zapalenie pluc. Mam nadzieje, je echo jutro nie wykaze juz wiecej zniszczen... :(

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: