Reklama:

Komentarze do: Co warto wiedzieć o kwasie foliowym? (8)

Forum: Żywienie dzieci

gość
05-08-2015, 11:10:21

Przeczytaj komentowaną treść: Co warto wiedzieć o kwasie foliowym?

Ja brałam folik już podczas antykoncepcji hormonalnej, bo lekarz, który wypisywał mi pigułki mówił, że wtedy mamy największe braki folianów
gość
22-09-2015, 16:35:29

To prawda, ale warto brać folik non stop, odkąd tylko kobieta wejdzie w wiek rozrodczy. Wówczas mamy pewność, że dziecko urodzi się zdrowe, nawet jeśli ciąża nie była planowana.
Początkująca
05-10-2015, 14:01:26

W sumie każda kobieta, która w przyszłości planuje zostać mamą powinna nie zapominać o kwasie foliowym jeśli dobro dziecka leży jej na sercu.
Początkująca
07-10-2015, 09:33:57

Treść zablokowana przez moderatora

gość
20-10-2015, 13:15:53

To nawet nie chodzi o to, by cały czas zażywac folik ale by wybierając zestawy witaminowe czy suplementy diety wybierac takie z zawartością kwasu foliowego, jak np Harmonella. Harmonella to zarówno kompleks witaminowy jak i osłona do antykoncepcji, zawiera m.in. kwas foliowy, bo tak jak napisano w pierwszym poście, antykoncepcja hormonalna wypłukuje kwas foliowy z organizmu i dobrze jest go suplementowac.
Początkująca
26-10-2015, 11:26:08

kwas foliowy jest niezbedny dla zdrowego rozwoju dziecka we wczesnym etapie ciazy, ale takze wspomaga radzenie sobie ze stresem, produkuje serotonine znana jako hormon szczescia i zapobiega anemiom
"Chciałbym, żeby w moim domu, obok moich butów...stały Twoje buty"
Początkująca
15-11-2016, 21:51:12

trzeba jednak pamiętać, by zachować umiar, bo nadmiar kwasu foliowego może podwyższać ryzyko zachorowania na nowotwór!
gość
19-11-2016, 11:58:53

Kwas foliowy jest wskazany dla każdej kobiety, ale najbradzie przed olanowaną ciążą i przez pierwsze 3 miesiące ciąży. Kwas foliowy zapobiega wadom cewy nerwowej, dowiedzcie się więcej na http://www.sanitera.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: